Viktig information kring lagar och utbildningar

Alkoholtillstånd, lagen och serveringstillstånd

För att få sälja, eller servera som det heter i lagens mening, alkohol så måste man ha ett sk alkoholtillstånd. Som man hör på ordet så är det ett sammansatt ord alkohol tillstånd. Det kallas även för SERVERINGSTILLSTÅND. Tillståndet för att servera alkohol FÅR man inte, det måste man själv bevisa att man är lämplig nog att erhålla.
Alkoholhantering regleras i något som heter ALKOHOLLAGEN, i denna lag finner du alla de regler och lagar som du måste följa för att få servera alkohol på ditt serveringsställe. Vare sig det gäller slutna sällskap eller ett tillstånd till allmänheten så regleras det hela i denna alkohollag. Alkoholen är en viktig inkomstkälla när du driver din restaurang eller nattklubb. I och med den nya alkohollagen 2011, så ges nu även du som funderar på att starta café möjlighet att sälja alkohol.

Risker och problem

I din nuvarande verksamhet, eller i den som du just nu planerar att starta, så kommer det alltid att dyka upp frågetecken, problem och risker i någon form. Det är därför mycket viktigt att du är FÖRBEREDD, MEDVETEN och ANGELÄGEN om att hantera dessa delar. Detta kan du bara åstadkomma genom att utbilda dig, vara noggrann med allt i din verksamhet och aldrig chansa eller ta onödiga risker. Du kanske inte är ensam om att driva verksamheten och din omgivning litar på dig och att du ska sköta allt korrekt. Trots att man gör sitt bästa, så uppstår det situationer som man inte alltid rår över.

Investera i din verksamhet, du kommer att tjäna på det i längden! Vi har satt ihop ett antal ”paketlösningar” för dig, dessa lösningar är noggrant hopsatta efter de behov som vi VET att du har eller kommer att få!

Kommunens kunskapsprov

Har du aldrig tidigare haft ett serveringstillstånd måste du genomgå ett prov hos din kommun, ett sk KUNSKAPSPROV. Detta prov kan du bara göra hos din kommun och detta kräver att du har tagit en utbildning. Du kommer inte att klara detta prov utan att först ha studerat!

Eftersom det har tillkommit nya delar i alkohollagen sedan 2011 är det mycket viktigt att den utbildning du väljer är noggrant upplagd med aktuell information. Tyvärr så finns det idag flera företag på marknaden för restaurangutbildningar som inte har uppdaterat sina utbildningar. Efter genomgången utbildning är du klar att boka tid hos kommunen för att avlägga kunskapsprovet!

Du bör välja en INTERAKTIV utbildning, dvs en utbildning som du kan genomföra på internet framför din egen dator. Du kan då studera i din egen takt och repetera hur många gånger du själv känner att du behöver. Du känner dig inte heller pressad av andra deltagare i klassen. Allt i din egen takt, och alltid till ett bättre pris, eftersom det inte behövs något klassrum och inte heller någon lärare!

Våra utbildningar är sammansatta av personer som jobbat i branschen länge och som dessutom kommer från myndighetssidan. Samtliga utbildningar är nya och uppfyller de senaste kraven!

Populära utbildningar
Serveringstillstånd – Sponsrad
Få rätt kunskaper i alkohollagen inför kommunens kunskapsprov. Utbildningen för dig som tillståndshavare.
5 kurser 9 prov
Vinkunskap grundkurs
Grunderna i teoretisk vinkunskap med den regerande Nordiska mästaren i sommelleri Fredrik Lindfors.
6 kurser 10 prov
Personalutbildning/AAS
Korrekt kunskap i alkohollagen för personal som arbetar i restaurang eller hotellverksamhet.
6 kurser 6 prov
Introduktion i Livsmedelshygien
Snabbkurs för dig som vill lära dig korrekt hantering av livsmedel.
2 kurser 3 prov

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy