De anställda på en restaurang ska inte skadas, bli sjuka eller må dåligt av sina arbetsuppgifter därför ska du enl...
Se våra utbildningarDe anställda på en restaurang ska inte skadas, bli sjuka eller må dåligt av sina arbetsuppgifter därför ska du enligt lag bedriva ett systematiskt arbetsmiljöarbete.
Arbetsmiljöverket kan komma att göra tillsyner på din restaurang. Om det inträffar ett allvarligt olycksfall eller något som kunde ha blivit allvarligt ska detta anmälas till arbetsmiljöverket. På den här sidan hittar du allt du behöver veta för att ha en säker och trygg arbetsmiljö.
Välkommen att klicka dig fram för att söka informationen just du behöver!
Du ska i första hand vända dig till din arbetsgivare eller närmaste chef. Om du inte får gehör för dina åsikter kan du vända dig till skyddsombudet eller ditt fackförbund.
Den ordinarie arbetstiden får uppgå till högst 40 timmar i veckan. När det behövs med hänsyn till arbetets natur eller arbetsförhållandena i övrigt, får arbetstiden uppgå till 40 timmar i veckan i genomsnitt under en tid av högst fyra veckor. Man kan alltså arbeta mer vissa veckor, och mindre andra.
När det finns särskilt behov av ökad arbetstid, får övertid tas ut med högst 48 timmar under en tid av fyra veckor eller 50 timmar under en kalendermånad.
Övertiden får uppgå till högst 200 timmar under ett kalenderår. (Källa: Arbetsmiljoverket.se)
Det ska finnas ett utsett skyddsombud på alla arbetsplatser där det jobbar minst fem personer.
Om arbetsmiljöverkets kontrollanter uppmärksammar brister i arbetsmiljön så påpekar de detta. Därefter måste detta åtgärdas och ett återbesök kommer att ske. Om bristen ändå inte åtgärdas så kan arbetsmiljöverket besluta om vite.
850 sek
1250 sek
890 sek
1650 sek