Relevanta kontaktuppgifter

För att få hantera mat måste du registrera ditt serveringsställe som livsmedelsanläggning hos miljöförvaltningen.
Miljöförvaltningen bedriver tillsyn och kontroll av allt från livsmedelshantering och vatten till luftföroreningar, buller och miljöfarlig verksamhet. Detta görs för att människors hälsa inte ska skadas.

Du kan spara pengar på att ha en bra egentillsyn. Miljöförvaltningen tar ut en avgift för sina tillsyner, om du inte har några brister så slipper du återbesök samt onödiga utgifter. På den här sidan hittar du allt om din egentillsyn/HACCP samt övrig information gällande miljö och hälsa.

Välkommen att klicka dig fram för att söka informationen just du behöver!

Snabba frågor

Information och användbara länkar

Populära och relevanta utbidlningar
Serveringstillstånd
Få rätt kunskaper i alkohollagen inför kommunens kunskapsprov. Utbildningen för dig som tillståndshavare.
5 kurser 9 prov
Vinkunskap grundkurs
Grunderna i teoretisk vinkunskap med den regerande Nordiska mästaren i sommelleri Fredrik Lindfors.
6 kurser 10 prov
Personalutbildning/AAS
Korrekt kunskap i alkohollagen för personal som arbetar i restaurang eller hotellverksamhet.
6 kurser 6 prov
Grundkurs i livsmedelshygien (HACCP)
Grunderna i att hantering av livsmedel på ett säkert sätt med Josefine Larsson.
6 kurser 7 prov

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy