Det har varit ett tufft år för alla, inte minst för restaurangbranschen. Med de nya restriktionerna som trädde i kraft strax innan jul är det säkert många som har gett upp hoppet. Vi vill påminna er om att ni är det som gör livet värt att leva! Att umgås på restaurang är det som sammansvetsar och bygger mänskliga relationer, det kommer aldrig någon kunna ta bort mer än tillfälligt.

Hur ska verksamheten överleva om pengarna är slut och tillräckliga insatser från regeringen ännu inte visat dagens ljus? Vi ser gärna över hela er verksamhet via Krogarnas Redovisning, vi kan hjälpa till att göra upp budget för att komma fram till åtgärder, permittera personal, söka stöd för kompetensutveckling och självklart göra allt vi kan för att just er verksamhet ska ta sig igenom krisen. Vi på Krogarna.se vill även att ni använder denna tid till att bygga upp er personalstyrka och göra er mer konkurrenskraftiga genom vidareutbildningar fram till att vi tillsammans är ute på den ljusa sidan! Det finns möjlighet för bolag i restaurangbranschen att få statligt stöd för utbildningar. Branschorganisationer och fackförbund har tecknat avtal som möjliggör kompetensutveckling under korttidsarbete med statligt stöd. Vi förstår att det är svårt att hålla koll på allt detta, vi berättar gärna mer! Kontakta oss så ser vi över möjligheterna för just er verksamhet. Självklart erbjuder vi avbetalningsplaner och rabatter i dessa svåra tider.

6 saker som vi hoppas blir till det bättre för krogbranschen år 2021!

  1. Regeringen måste ta beslut om nya och utökade stödpaket för att Sveriges krogar ska överleva nästkommande år.
  2. Inga nya förlängda perioder med alkoholförbud! Efter februari måste restaurangerna kunna ha sina ordinarie öppettider även om vissa restriktioner kring avstånd och hygien kan kvarstå.
  3. Slopa avgifter! Alla avgifter (som går) bör slopas, allt ifrån arbetsgivaravgifter, handläggningsavgifter, avgifter för uteserveringar, tillsynsavgifter etc. Många bäckar små!
  4. Bolag inom besöksnäringen borde kunna kräva pengar tillbaka för kostader de haft för t.ex. förberedelser av event som inte bli/blivit av på grund av corona.
  5. Det blir en fin sommar. Alla krogar som är beroende av mycket turister och kanske endast är verksamma under sommaren etc. borde få revansch 2021.
  6. Offentliga tillställningar bör bli tillåtet igen i viss utsträckning, många kan coronaanpassas.

Till sist vill vi tacka alla kunder, krögare, samarbetspartner och hela restaurangbranschen för detta år. 2021 måste och kommer bli bättre!

Med hopp om att det snart vänder!
All personal på Krogarna.se 

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy