Fettbrandsläckaren är ett måste i din köksmiljö. Fettbrandsläckaren är speciellt utvecklad för fettbränder i köksmiljö bland fritöser, spisar och stekbord. Släckarna är fyllda med en unik släckvätska framtagen för släckning av matfett och olja. Den har många gånger högre effekt än de tidigare använda kolsyresläckarna och risken för brännskador på grund av stänkande matolja har minimerats.

Brinnande fett har en temperatur av ca 400°c. Själv- antändningstemperaturen är normalt 330 till 350°c. Det får till följd att återantändning sker efter släckning om inte fettet har kylts under antändningstemperaturen. Släckmedlet bör därför också ligga kvar på fettytan och hindra åderantändning. Idag föreskriver många restaurangkedjor och brandförsvar att fettsläckare skall installeras i kök där fritöser och stekbord finns.

Godkännande

Brandklass F. Vilket innebär att släckaren är provad och godkänd för brand i matolja.

Kriterierna för godkännande är:

  •  Provbål på upp till 1 x 0,5 m med 75 liter fett skall släckas fullständigt
  •  Ingen återantändning får ske under 20 minuter efter släckning
  •  Fettet skall under 20 minuters perioden kylas ner till 30°C under antändningstemperatur
  •  Inget matfett får under släckning stänka utanför provkärlet

Ytterligare produktinformation

  • Modell: W6DR
  • Innehåll: 6liter
  • Effektklass: 13A75F
  • Vikt laddad: 12,1kg
  • Höjd inkl. ventil: 53cm
  • Bredd inkl. handtag 23cm
  • Tömningstid: 30sek
  • Kastlängd: 3-5m
  • Funktionstemperatur: -10 till +60°c
  • Märke: Dafo
Lägg i varukorgen

3600 sek (exkl. moms)

Alla produkter

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy