Ostutbildning (Utbildning på plats)

Kontakta

Be om offert

OSTUTBILDNING

TITEL: DIPLOMERAD FROMAGER

 

KURSSTART VT2020: 15 april
KURSDATUM: 15 april, 22 april, 29 april, 6 maj
TID: 09:00-17:00

Hur gott är inte ost? Ost är ett av våra viktigaste livsmedel och det har funnits på våra bord ända sedan urminnes tider. Förr var ost ett sätt att konservera mjölken på. Ost är dessutom kultur som kräver kunskap och erfarenhet. En ost kan vara en hel måltid i sig själv, men ost passar även utmärkt i olika måltidssammanhang. Du behöver egentligen aldrig slänga en ost. Ost är ett av de mest hållbara livsmedlen som finns och miljömässigt helrätt samt viktig i matlagning.

DU: Inga förkunskaper krävs. Kursen är lämplig för dig som är ostälskare och arbetar i restaurangbranschen eller som säljare och behöver bra referenser och bredare kunskaper i ämnet. Eller så kanske du bara vill lära dig om ost och avlägga fromager-examen. Stort fokus ligger på provningar men också på orienterande grundläggande teoretiska kunskaper.

UTDRAG UR KURSPROGRAMET: 
• Vad är ost?
• Ostkultur och ostens historia
• Från jord till bord: betet, mjölkdjur, mjölken, tillverkningstekniker, lagringstekniker, ost i säsong, ost i måltiden, ostbuffet, ost och drycker
• Provningar – vi jämför olika mjölksorter, tillverkningstekniker, lagringstider och ursprung
• Matlagning med ost – osträtter i säsong och för alla tillfällen
• Provning drycker till ost
• Skriftligt teoriprov och praktisk examen

Diplom efter avslutad kurs och godkänt examensprov.

OMFATTNING: Ostutbildningen sträcker sig över fyra heldagar inklusive examination och diplomering.

KURSLEDARE: Föreläsare från olika delar av ostbranschen; forskare, ostmakare, nationella och internationella osthandlare och affineurer/mognadslagrare.

PLATS: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

PRIS: 9 900 kr exkl. moms

Bokning

Kontakta oss för intresseanmälan. Vi återkommer med mer information och om plats finns.

Ring oss direkt på 010-139 19 90


Restaurangakademien

Restaurangakademien grundades 1985 och erbjuder utbildningar för restaurangbranschen inom Kök, Dryck, Konditori, Service och Ekonomi. Deras lokaler på Slakthusområdet i Stockholm har blivit en naturlig knutpunkt för restaurangchefer, kockar, sommelierer, bartenders och serveringspersonal.

På Restaurangakademien verkar Sveriges ledande föreläsare från branschen och ofta görs internationella gästspel. Tillsammans utvecklar de svensk gastronomi och fångar upp framtidens mat- och dryckestrender.

restaurangakademien