Utbildningens innehåll:

8 delprov

5 videokurser

1 slutprov

 • Utbildningsfilmer med förklarande lärare
 • Texter och tydlig grafik i filmerna
 • Ett delprov på arabiska efter varje video
 • Kursmaterial till utbildningen(Svenska, engelska och arabiska)
 • Ett omfattande slutprov som testar din kunskap
 • Kursintyg
 • Effektiv tid 8 timmar
 • Tillgänglig i 3 månader

Lägg i varukorg

1640 sek (exkl. moms)

 

Om utbildningen

Vill du klara kunskapsprovet hos kommunen, på första försöket,  eller vill du bara få väldigt bra kunskaper i alkohollagen? Då är det denna utbildning du ska gå. Efter genomförd utbildning med godkänt resultat får du ett kursintyg du kan visa upp för kommunen vid till exempel ändrade ägarförhållanden. Prov och kursmaterial på arabiska.

Kursmaterialet i denna utbildning är skrivet på arabiska från mellanöstern. Kunskapsprovet hos kommunen är skrivet på arabiska från nordafrika. Vi rekommenderar därför att ni gör provet på svenska hos kommunen och begär att få en arabisk tolk.

Delområden:

 • Alkoholpolitik
 • Tillsyn
 • Servering
 • Mat, lokal och utrustning

Föreläsare:

Mattias Högstedt, Grundare Krogarna.se
Mattias är en f.d. Polis som bland annat arbetat med civila och uniformerade tillsyner på restauranger, nattklubbar och caféer. Med över 10 års erfarenhet i branschen är han är expert på området kring alkohollagen.

Utbildningens upplägg:

Lärarledda filmer

Hela utbildningen innehåller lärarledda filmer. Detta innebär att en lärare förklarar för dig på ett enkelt och överskådligt sätt.

Läraren berättar med klar och tydlig röst. Informationen som läraren berättar är viktig och du kan när som helst spola både framåt och bakåt i filmerna. Du kan se filmerna (och frågorna) så många gånger du vill under din utbildningstid, som är 3 månader, även när proven är avklarade.

Prov som hos kommunen

Efter varje film presenteras ett prov. Dessa prov har en spärr på 90%. Detta innebär att du måste ha minst 90% rätt innan du kan gå vidare i utbildningen. Det vill säga att genom att klara ett delprov så låser du upp nästa del i utbildningen.

Proven är konstruerade som kunskapsprovet hos kommunen och har FRÅGOR och SVAR. Du väljer rätt svar genom att klicka på ditt val, , ibland är flera alternativ rätt.

Mot slutet av din utbildning får du göra ett slutprov där dina kunskaper testas igen. Efter genomförd utbildning har du möjlighet att, under din utbildningstid, starta om utbildningen ifall du vill gå igenom den igen.

Kursmaterial

När du väl är inne i utbildningssystemet finns det en flik som heter ”KURSMATERIAL” här hittar du dokument som du kan skriva ut eller läsa på skärmen.

Ett material som är bra om du läser igenom är STÖD TILL ALKOHOLLAGEN. Kursmaterialet finns på Svenska, Engelska och Arabiska.

Kursintyg/Diplom

Efter avslutad utbildning hos oss på Krogarna.se erhåller du ett kursintyg, som du sparar ner i pdf-form. Detta dokument visar att du har en gedigen utbildning inom Sveriges alkohollag.

Hjälp & Stöd

Vi på Krogarna.se finns alltid tillgängliga för dig. Tveka inte att ringa, eller maila kundtjanst@krogarna.se om du har frågor eller funderingar.

Ring oss direkt på 010-157 80 82