Sommelierutbildning (Utbildning på plats)
  • Utbildning på plats hos Restaurangakademien
  • Steg 1, 21 augusti 2018 (tisdagar)
  • Steg 2, 13 augusti 2018
  • 9.00-17.00 en dag i veckan under 13 veckor
  • 13 heldagar med provning vid varje kurstillfälle
  • Kurslitteratur från Wine & Spirit Education Trust
  • Föreläsningsmaterial
  • Examination genom Wine & Spirit Education Trust
  • Lunch och fika

Kontakta

Be om offert

Restaurangakademiens Sommelierutbildning steg 1 tar upp dryckeshistoria, odling och framställning, mat och vin i kombination, dryckesförsäljning, struktur på dryckeslistor, ekonomi och service. Efter steg 1 kommer du att kunna de praktiska och teoretiska grunderna i dryckeskunskap som krävs för att kunna arbeta som sommelier samt erhåller den internationella certifieringen WSET Level 2.

Steg 2 fördjupar kunskaperna i vintillverkning, odling, länder och regioner, svensk samt internationell sprit, ölbryggning/hantering, kemi och dryckeslistor. Efter godkänd examination får du Restaurangakademiens högt rankade sommelierdiplom och innehar den internationella certifieringen WSET Level 3.

För vem

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar inom restaurang och har lite eller inga förkunskaper. Du har ett stort engagemang och vill veta allt om processen om hur vin tillverkas samt fördjupa ditt sinne och din smak.

Omfattning

Sommelierutbildningen är en heldag i veckan under 13 veckor. Kombinationen med arbete & utbildning fungerar fint. Steg 2 är en heldag i veckan under 15 veckor. Kombinationen arbete/utbildning fungerar utan problem.

Pris

PRIS STEG 1: 32 500 kr exkl. moms (40 625 kr inkl. moms)
PRIS STEG 2: 39 600 kr exkl. moms (49 500 kr inkl. moms)

PRIS STEG 1+2: 62 100 kr exkl moms (77 625 kr inkl. moms)
Paketpris för dig som anmäler dig till både steg I och II samtidigt (totalt 28 tillfällen):
62 100 kr exkl. moms (77 625 kr inkl. moms) förutsatt att betalning sker innan kursstart.
Paketpriset motsvarar en rabatt på 10 000 kr exkl. moms.

Bokning

Kontakta oss för intresseanmälan. Vi återkommer med mer information och om plats finns. Det är möjligt att delbetala kursavgiften. Obs! Detta måste göras innan du gör din anmälan.


Restaurangakademien

Restaurangakademien grundades 1985 och erbjuder utbildningar för restaurangbranschen inom Kök, Dryck, Konditori, Service och Ekonomi. Deras lokaler på Slakthusområdet i Stockholm har blivit en naturlig knutpunkt för restaurangchefer, kockar, sommelierer, bartenders och serveringspersonal.

På Restaurangakademien verkar Sveriges ledande föreläsare från branschen och ofta görs internationella gästspel. Tillsammans utvecklar de svensk gastronomi och fångar upp framtidens mat- och dryckestrender. Restaurangakademien ägs av Arla och Menigo.
Årets Kock förvärvades 2015 och huserar i samma lokaler.