Sommelierutbildning (Utbildning på plats)
  • Utbildning på plats hos Restaurangakademien

Kontakta

Be om offert

 

SOMMELIERUTBILDNING

Restaurangakademiens Sommelierutbildning passar dig är intresserad av vin och vill ta ditt intresse till en helt ny nivå! Inga krav på förkunskaper, men en nyfikenhet och ett stort engagemang är viktigt. Under föreläsningarna provar vi mycket vin, vilket är en av grundstenarna för att bli en säker sommelier. Du kommer heller inte gå hungrig under din tid på Restaurangakademien! Restaurangakademiens kökschef, Julius Wallmo, är känd för sina fantastiska luncher, många gånger med samma tema som dagens föreläsning. Vid flera av tillfällena serverar vi dessutom lunchviner för att i praktiken lära oss att kombinera mat och dryck.

Steg I på Sommelierutbildningen tar upp de vanligaste druvorna, dryckeshistoria, odling och framställning, mat och vin i kombination, dryckesförsäljning, struktur på dryckeslistor, ekonomi och service. Här får du de praktiska och teoretiska grunderna i dryckeskunskap.

Efter godkänt prov innehar du den internationella certifieringen WSET Level 2. På Sommelierutbildningens andra termin, Steg 2, ingår WSET Level 3.

VEM ÄR DU: Arbetar redan inom restaurangbranschen, är importör eller har ett intresse för vin. Målsättningen är att veta allt från druva till flaska liksom utveckla sinne och smak. Om du vill blir diplomerad sommelier behöver du läsa både Steg 1 och Steg 2.

OMFATTNING: Sommelierutbildningens första steg är en heldag i veckan under 13 veckor. Om du också ska läsa Steg 2 är den kursen en heldag i veckan under 15 veckor terminen därpå. Kombinationen arbete och utbildning fungerar utan problem.

PRIS STEG 1: 32 500 kr exkl. moms (40 625 kr inkl. moms)
PRIS STEG 1+2: 62 100 kr exkl moms (77 625 kr inkl. moms)
Generös rabatt på 10 000 kr exkl. moms vid bokning av båda stegen samtidigt.

PLATS: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

KOMMANDE KURSSTARTER SOMMELIERUTBILDNING STEG 1:
25 augusti 2020 (tisdagar)

Bokning

Kontakta oss för intresseanmälan. Vi återkommer med mer information och om plats finns.

Ring oss direkt på 010-139 19 90


Restaurangakademien

Restaurangakademien grundades 1985 och erbjuder utbildningar för restaurangbranschen inom Kök, Dryck, Konditori, Service och Ekonomi. Deras lokaler på Slakthusområdet i Stockholm har blivit en naturlig knutpunkt för restaurangchefer, kockar, sommelierer, bartenders och serveringspersonal.

På Restaurangakademien verkar Sveriges ledande föreläsare från branschen och ofta görs internationella gästspel. Tillsammans utvecklar de svensk gastronomi och fångar upp framtidens mat- och dryckestrender.