• Utbildningar
  • Bli Medlem
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Bli Medlem
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Referenser
  • Om företaget
  • Kontakt
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Referenser
  • Om företaget
  • Kontakt
  • Logga in

Påsken är påväg

  • Mattias Högstedt
  • mars 21, 2017
  • 9:55 f m

Påsken är påväg

Längtar du efter ledighet? Nu är det bara några veckor kvar tills påsken är här och vi alla kan förhoppningsvis pusta ut lite. För dig som krögare gäller det att upplysa dina kunder om era öppettider och se till att din personal har koll på livsmedelshanteringen. En annan aspekt av påsken är maten. De mest populära livsmedlet är ju självklart äggen. Konsumtionen ökar kopiöst under just påskveckan.

Äggkonsumtionen i Sverige har ökat med nästan 7 procent under 2016. Det är bland annat tack vare de hälsosamma trenderna. Många har fått ökat intresse för att äta mindre kött, renare råvaror och mindre socker. Då är ägg en bra råvara att använda sig av då de innehåller mycket protein och mättar bra. Under påskveckan äter vi svenskar 70 miljoner ägg, vilket är dubbelt så mycket som i vanliga fall. Det betyder att varje svensk i genomsnitt äter ett ägg om dagen hela veckan. 

Tillfälliga öppettider

Många krögare väljer att ändra sina öppettider under påskveckan. Vissa väljer att stängt helt, andra har öppet mindre och en tredje har öppet mer. Se till att gå ut med er information i tid, skriv öppettiderna tydligt på hemsidan och på Facebooksidan så att kunderna vet.

Tillfälliga menyer

Ett trevligt inslag i påsk kan vara att influera menyn med säsongs baserad råvaror eller klassisk påskmat. Tänk då på hur ni hanterar dessa livsmedel, hur ska ägg, räkor och sill förvaras? Se till att utbilda din personal i livsmedelshantering inför påsk. Särskilt om ni serverar påskbord eller andra typer av bufféer där maten står framme under en längre tid. Då är det oerhört viktigt med rätt temperatur och renlighet. Här hittar du rätt utbildning för dig och din personal.

Dela det här

Facebook
Twitter
LinkedIn

Table of Contents

Gå med i vårt nyhetsbrev

Andra läste även

Möt Daniel – beroendesnack

Kan man verkligen dö av en jordnöt? – Tips ifrån en expert!

Fem tips till dig som driver restaurang i lågkonjuktur

Expansionstips med Ahmed Chukair

Krogarna.svg
  • Kundtjänst: 010-139 19 90

Kontakt

Ring oss på

010-139 19 90

Skicka mail

[email protected]

Vår adress

Strandvägen 7a 114 56 Stockholm Hoegstedt Consulting AB

Information

  • Kontakta oss
  • Företaget
  • FAQ
  • Blogg

Erbjudande

  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Myndigheter
  • GDPR/cookies

Resurser

  • Referenser
  • Logga in
  • Varukorg
© 2023 – Krogarna.se (Powered by ZAZY Marketing)
Facebook Linkedin Vimeo