• Utbildningar
  • Bli Medlem
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Bli Medlem
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Referenser
  • Om företaget
  • Kontakt
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Referenser
  • Om företaget
  • Kontakt
  • Logga in

Påsken är påväg

  • Mattias Högstedt
  • mars 21, 2017
  • 9:55 f m

Påsken är påväg

Längtar du efter ledighet? Nu är det bara några veckor kvar tills påsken är här och vi alla kan förhoppningsvis pusta ut lite. För dig som krögare gäller det att upplysa dina kunder om era öppettider och se till att din personal har koll på livsmedelshanteringen. En annan aspekt av påsken är maten. De mest populära livsmedlet är ju självklart äggen. Konsumtionen ökar kopiöst under just påskveckan.

Äggkonsumtionen i Sverige har ökat med nästan 7 procent under 2016. Det är bland annat tack vare de hälsosamma trenderna. Många har fått ökat intresse för att äta mindre kött, renare råvaror och mindre socker. Då är ägg en bra råvara att använda sig av då de innehåller mycket protein och mättar bra. Under påskveckan äter vi svenskar 70 miljoner ägg, vilket är dubbelt så mycket som i vanliga fall. Det betyder att varje svensk i genomsnitt äter ett ägg om dagen hela veckan. 

Tillfälliga öppettider

Många krögare väljer att ändra sina öppettider under påskveckan. Vissa väljer att stängt helt, andra har öppet mindre och en tredje har öppet mer. Se till att gå ut med er information i tid, skriv öppettiderna tydligt på hemsidan och på Facebooksidan så att kunderna vet.

Tillfälliga menyer

Ett trevligt inslag i påsk kan vara att influera menyn med säsongs baserad råvaror eller klassisk påskmat. Tänk då på hur ni hanterar dessa livsmedel, hur ska ägg, räkor och sill förvaras? Se till att utbilda din personal i livsmedelshantering inför påsk. Särskilt om ni serverar påskbord eller andra typer av bufféer där maten står framme under en längre tid. Då är det oerhört viktigt med rätt temperatur och renlighet. Här hittar du rätt utbildning för dig och din personal.

Dela det här

Facebook
Twitter
LinkedIn

Table of Contents

Gå med i vårt nyhetsbrev

Andra läste även

Möt Daniel – beroendesnack

Kan man verkligen dö av en jordnöt? – Tips ifrån en expert!

Fem tips till dig som driver restaurang i lågkonjuktur

Expansionstips med Ahmed Chukair

Krogarna.svg
  • Kundtjänst: 010-139 19 90

Kontakt

Ring oss på

010-139 19 90

Skicka mail

[email protected]

Vår adress

Strandvägen 7a 114 56 Stockholm Hoegstedt Consulting AB

Information

  • Kontakta oss
  • Företaget
  • FAQ
  • Blogg

Erbjudande

  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Myndigheter
  • GDPR/cookies

Resurser

  • Referenser
  • Logga in
  • Varukorg
© 2023 – Krogarna.se (Powered by ZAZY Marketing)
Facebook Linkedin Vimeo
Samtycke

För att ge den bästa upplevelsen använder vi teknik såsom cookies för att lagra och/eller få åtkomst till enhetsinformation. Genom att samtycka till denna teknik kan vi behandla data såsom surfvanor eller unika ID:n på denna webbplats. Om du inte samtycker eller återkallar ditt samtycke kan det påverka vissa funktioner och egenskaper negativt.

Funktionella Alltid aktiv
Den tekniska lagringen eller åtkomsten är absolut nödvändig för det legitima syftet att möjliggöra användningen av en specifik tjänst som uttryckligen begärts av abonnenten eller användaren, eller för det enda syftet att genomföra överföring av en kommunikation via ett elektroniskt kommunikationsnät.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistik
Den tekniska lagringen eller åtkomsten som uteslutande används för statistiska ändamål. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marknadsföring
Den tekniska lagringen eller åtkomsten krävs för att skapa användarprofiler för att skicka reklam, eller för att spåra användaren på en webbplats eller över flera webbplatser för liknande marknadsföringsändamål.
Hantera alternativ Hantera tjänster Hantera {vendor_count}-leverantörer Läs mer om dessa syften
Visa inställningar
{title} {title} {title}