Publicerad

Kan rätt musik öka försäljningen?

Visste du att om rätt vald musik spelas på restaurangen så ökar chanserna till att gä...

Har du och dina kollegor/anställda koll på den svenska alkohollagen och vilka regler som...

Isabella Morrone är en av Sveriges mest framgångsrika krögare. Hon har många års erfa...

Publicerad

Sommarkrogar vid vattnet

Sommarsäsongen är här och det råder högtryck både på väder och på besökande gäs...

Den 16:e maj lanserar vi på Krogarna en ny online-utbildning i digital marknadsföring. K...

Vad ska krögare tänka på i samband med studentskivor? Vi på Krogarna har samlat ihop t...

Publicerad

Intervju med Fredrik Lindfors

Fredrik Lindfors är nordisk mästare och tvåfaldig SM-vinnare i sommelleri, nästa år s...

Publicerad

Solo-ätande en växande trend

Solo-ätande har blivit en växande trend runt om i Europa. Därför är det inte konstigt...

Publicerad

Sommartid 25 mars 2018

Söndag 25 mars 2018 blir det sommartid i i Sverige. Sommartid innebär att lokal tid just...

Det är svårt att veta vilka restauranger man ska besöka i Sverige och världen över. U...

Publicerad

Årets kommande branschaktiviteter

Vi går ett spännande år till mötes. Våren är snart på ingång och något som redan ...

Publicerad

Werner Vögeli

Det är nu 11 år sedan den folkkära stjärnkocken Werner Vögeli gick bort. Han föddes...

Nu närmar sig alla hjärtans dag med stormsteg. Den 14 februari firas kärlekens dag. En ...

Publicerad

Intervju med Fredrik Eriksson

Fredrik Eriksson har alltid haft en nära relation till mat och matlagning. Sedan ung åld...

Podcaster har under de senaste åren blivit ett hett fenomen i Sverige. Det finns många b...

Publicerad

Intervju med Tommy Myllymäki

Tommy Myllymäki har spenderat halva sitt liv åt att hänge sig det yrke han brinner för...

Olika varianter av bowls, soppa på flaska, vegetariskt och alkoholfritt var några av 201...

Publicerad

Intervju med Nils Molinder

Som 49 åring med 35 års erfarenhet i branschen förtjänar Nils Molinder sitt smeknamn s...

Nu närmar sig Nyårsafton med stormsteg och det är snart dags att skåla in det nya åre...

Publicerad

Julbord runt om i världen

Maten har en viktig del kring vårt firande av julen. Att få avnjuta ett julbord tillsamm...

Publicerad

Intervju Tom Sjöstedt

Tom Sjöstedt trillade in i yrket från första början av en ren slump, och är idag till...

Den senaste tidens #Meetoo-kampanj har väckt många känslor runt om i landet och faktisk...

Kommunerna runt om i landet får dagligen in ansökningar gällande alkoholtillstånd. Fö...

Publicerad

Umami, vad är det egentligen?

Man brukar prata om att det finns fyra grundsmaker; sött, salt, surt och beskt. Men det ...

Jacob Modin är 17 år gammal och elev på Kavelbrogymnasiet i Skövde där han läser and...

Det är viktigt för alla som tänker starta en restaurangverksamhet att noggrant gå igen...

På den futuristiska restaurangen Sublimotion använder man molekylär gastronomi i sin ma...

De flesta framgångsrika företag vet att skylten är företagets ansikte utåt, den skall...

Vi går en spännande höst till mötes med flera nya lanseringar av intressanta utbildnin...

Publicerad

Vilket glas passar till vilken dryck?

Ett glas är inte bara till för en dryck att rymmas i. Det är så mycket mer. Det är vi...

Att ha en lönsam verksamhet är ett gemensamt huvudmål för alla entreprenörer. Det kan...

Under Restaurang Expo och Fastfood & Cafe Mässans andra dag i Göteborg fick vi möjl...

Litauer är de som dricker mest i världen! I litauern räknar man med ett genomsnittligt ...

Vi på Krogarna.se besökte Restaurang Expo och Fastfood & Cafe Mässan mellan den 6-7...

Publicerad

Intervju Melker Andersson

Melker Andersson 54 år och en av Sveriges kanske mest välkända namn inom restaurangbran...

Berusning. Vad är berusning och vilka grader av berusning finns egentligen? Till att bör...

Publicerad

Intervju Ulf Wagner

Ulf Wagner är ett välkänt ansikte i branschen. Han har många år på nacken och driver...

Kära Kräftskiva äntligen är det dags för dig igen. Augusti månad och som fortsatt ä...

Publicerad

Intervju Håkan Thörnström

Håkan Thörnström har sedan länge arbetat i branschen och har under åren samlat på si...

Tacos, tacos, tacos. Svenskarnas mest folkkära middagsmat på fredagskvällen. Är det in...

Publicerad

Intervju Ulrika Brydling

Ulrika Brydling har jobbat i branschen länge och hon har i dag över 30 års erfarenhet. ...

Vart kan man hitta världens mest exklusiva restauranger och hur ser det ut att äta där?...

Publicerad

Intervju Stefan Ekengren

Stefan Ekengren som även går under smeknamnet ”Världens Äldsta Kock” drive...

Publicerad

Intervju Pontus Frithiof

Pontus Frithiof är 44 år gammal och driver idag en mängd framgångsrika restauranger d...

Har du någon gång avnjutit en middag på en restaurang tilldelad en Michelin stjärna? D...

Publicerad

Intervju Cajsa Johansson

Cajsa Johansson är inte bara kock utan hon är en entreprenör som drivit sin egen verksa...

Restaurangbranschen är en industri som påverkas starkt av så kallade influencers. Ordet...

Publicerad

Intervju Peter J Skogström

Peter J Skogström har varit egen företagare sedan 2000 och driver i dag Smarta Kök till...

Publicerad

Intervju Henrik Norström

Henrik Norström, 48 år gammal, bor i Stockholm där han bland annat driver restaurangen ...

Det är inte bara möjligt att hitta en av de bättre matupplevelserna från kända svensk...

Publicerad

Intervju Titti Qvarnström

Titti Qvarnström är 37 år gammal och kommer ifrån Malmö. Där driver hon restaurangen...

Det stora möbelvaruhuset Ikea som från start började som ett litet postorderföretag d...

Trender kommer och trender går. En del av dem är här för att stanna en längre tid med...

Publicerad

Sommarkampanj

Passa på att utbilda dig själv under semestern eller varför inte ge bort en utbildning ...

Nu har Food & Friends släppt årets matrapport där de listar allt från Sveriges mes...

Vad påverkas vi och våra hjärnor av när vi ska beställa en viss maträtt på menyn? M...

Könsfördelningen inom hotell- och restaurangbranschen ses vara jämn och har varit det e...

Om vi vill lämna över samma jord som vi lever på i dag till nästkommande generationer ...

Trender kommer och trender går. För er som bor i storstäder har ni säkert skymtat små...

En femtedel av de totala utsläppen i Sverige står maten vi äter för. Dessa utsläpp mo...

Per Moberg, Carolina Gynning, Laila Bagge och Hanna & Amanda är bara några namn näm...

På lov, helger och efter skolan är det många unga som jobbar extra. Nu närmar sig somm...

Alla gillar att äta god mat! Men det är inte säkert att alla tål den mat ni serverar. ...

Ja detta är en komplicerad och svår fråga och det är många aspekter att ta hänsyn ti...

Publicerad

Deklaration 2017

Nu är det i högtid för såväl privatpersoner som företagare att deklarera för inkoms...

Ja, vad finns det egentligen för regler gällande husdjur på caféer och restauranger? N...

Vad vi äter, hur vår mat produceras och hur mycket av den som faktiskt går förlorad ha...

Publicerad

Att tänka på inför sommarsäsongen

Nu går vi in i en årstid som resulterar i mer sol och bättre väder. Vi kan konstatera ...

Publicerad

#Openstockholm #Opensweden

Efter de fruktansvärda terrordådet som skedde i fredags eftermiddag i vår huvudstad Sto...

Vad händer om du som krögare eller din personal bryter mot alkohollagen? Vilka påföljd...

Vi har pratat med kocken och krögaren Filip Fastén även vinnare av Årets kock 2014. Ha...

För att hitta nya kunder gäller det först och främst att analysera sin målgrupp och v...

Publicerad

Påsken är påväg

Längtar du efter ledighet? Nu är det bara några veckor kvar tills påsken är här och...

Publicerad

Har festvanorna förändrats?

Ja det är många förändringar som har skett i Sveriges krogvärld. Dagsfester, Out of ...

Publicerad

Lunchrapport 2017 – Hur lunchar vi?

Fazer Food Service har publicerat sin årliga lunchrapport. Rapporten innehåller både nu...

Vi har pratat med Christina Rönnängsgård som sedan som sedan drygt 3 år tillsammans me...

Publicerad

Krogarna.se finns på Youtube!

Vi har startat en Youtubekanal! Vi kommer bland annat ta upp Veckans fråga, viktig fakta ...

Det finns två olika sätt att starta en restaurangverksamhet, antingen köper man en reda...

Publicerad

Snabbfakta om kassaregister

Om försäljningen i ditt företag sker mot kontant- eller kortbetalning har du skyldighet...

Publicerad

Ge alltid kvitto till kunderna

Klicka på bilden för att starta klippet. Att be om kvitto minskar fusk och stödjer schy...

Alla arbetsgivare oavsett bransch eller storlek på företaget måste genomföra ett så k...

Publicerad

Marknadsföring av alkohol

Vid marknadsföring av alkohol ska man hålla en neutral och informativ ton. Marknadsföri...

I del två av ”Allt du behöver veta om Livsmedelshygien” tar vi upp egenkontr...

Vi har tagit fram ett underlag för dig som hanterar livsmedel, med frågor och svar, tips...

Enligt ett experiment gjort av företaget Tork påverkas vi mer än vi tror av vilka färg...

Publicerad

Ny samarbetspartner – Brandexperten

Då var det dags att gå ut med ännu en samarbetspartner – Brandexperten Brandexper...

Interaktiva utbildningar, internetutbildningar eller e-learning, kärt barn har många nam...

Publicerad

Vad är kommunens kunskapsprov?

Ett nationellt kunskapsprov FHM, Folkhälsomyndigheten, har tagit fram det kunskapsprov du...

Vi kan nu stolt presentera vår nya samarbetspartner Restaurangakademien. Tillsammans kan ...

Vilka är PBI i ett företag? Vad menas egentligen med PBI? Hur viktiga är de? Frågorna ...

Publicerad

Är din restaurang KRAV-certifierad?

Krav har tagit fram ett certifikat som visar hur KRAV-märkt en restaurang är. Det finns...

Publicerad

Ska du ta över ett bolag?

Det finns flera viktiga saker att tänka på när man tar över ett bolag. Till exempel s...

Publicerad

Branschtävlingar i vår

Just nu pågår många branschtävlingar, både nationellt och internationellt. Finalen av...

Publicerad

Vilka är årets mattrender?

Hur kommer mattrenderna se ut under 2017? Vad kommer att konsumeras mest? Trendanalytikern...

Det blir allt vanligare med så kallad gästspel på restauranger. Det är vanligtvis kän...

Publicerad

Vad innebär en tillsyn?

Det finns fler typer av tillsyn, ofta indelade i följande kategorier, förebyggande tills...

Restaurangerna runt om i landet har ökat sin försäljningsvolym med i genomsnitt 3,2 pro...

Publicerad

Tillstånd för uteservering

Under sommaren väljer många restauranger att ha en uteservering. För att ha en uteserve...

Från och med första januari 2017 höjs punktskatterna på öl, vin, sprit och andra jä...

Publicerad

Det här är Sveriges bästa barer

I mitten av december delades den prestigefyllda barutmärkelse ut till Sverige bästa bare...

För att kunna söka serveringstillstånd så finns det bland annat krav på att du som s...

För att skaffa ett serveringstillstånd måste du först och främst ha ett bolag och en ...

Publicerad

Årets Affärskrog 2015

Restaurangpriset Årets Affärskrog delades ut under en gala på Waterfront av Di Weekend....

När du har ett serveringstillstånd följer flera skyldigheter för både krögaren och d...

Publicerad

Krogarna där kreditkorten går varma

Foto: Colourbox. 9 av 10 svenskar använder sig av konto- eller kreditkort vid restaurang...

Nu i juletider härjar viruset Noro, mer känt som vinterkräksjukan, runt om i landet. De...

Interaktiv utbildning är verktyget för dig som vill höja standarden på företaget, spa...

Publicerad

Uber ger sig in i konkurrensen

Hemkörning av krogmat är en affärsidé som lockat flera aktörer den senaste tiden. Nu ...

Publicerad

Livsmedelshygien

Den vanligaste orsaken till matförgiftning är bristande kunskap i livsmedelshygien hos p...

Publicerad

När behövs serveringstillstånd?

Ett serveringstillstånd krävs när servering av vin, starköl och spritdrycker sker mot ...

Publicerad

Uppdatera din personal

Kunskap är en färskvara och det är därför viktigt att du och din personal håller er ...

Att skaffa ett stadigvarande serveringstillstånd tar mellan 1-2 månader beroende på sä...

Publicerad

Checklista för att starta restaurang

Här kan du skapa en personlig checklista som ger dig en samlad bild över de uppgifter d...

Publicerad

Alkohol- och drogproblem

Var femte man och var tionde kvinna är riskkonsumenter av alkohol. För företag och orga...

Vi har tagit fram tre utbildningar tillsammans med Svensk livsmedelskvalité. Dessa är In...

Restaurangernas försäljningsvolym steg med 4,5 procent under januari, jämfört med samm...

Den här kursen beskriver förutsättningarna för ett systematiskt arbetsmiljöarbete. De...

Hamburgare som inte steks ordentligt ökar risken för matförgiftning. Under senare år h...

Miljöförvaltningen reagerade på en ovanlig formulering på en pizzeria på Hisingen. L...

Både ros och ris, är betyget för kommunernas och Livsmedelsverkets genomförda kontroll...

Nu kan du förutom på svenska, engelska och franska också göra kunskapsprovet på Arabi...

Från och med i kväll måste krogarna i Göteborg stänga klockan 03 varje fredag. Beslut...

Publicerad

Varannan Stockholmskrog fuskar/SVD.se

Lita inte på att fetaosten är fetaost. Stockholms stads livsmedelsinspektörer har i en ...

Det har börjat dyka upp bluff fakturor som avser förestående/planerade inspektioner. Kr...

En servitris på en restaurang i Uppsala serverade öl till en klart berusad man. Hon fäl...

I helgen avvisades sverigedemokraten Kent Ekeroth från Nosh & Chow i Stockholm. S...

Vid årsskiftet försvann Folkhälsoinstitutet och ersattes av nya Folkhälsomyndigheten. ...

Publicerad

Company Admin

Vi har en helt ny utbildningsplattform som öppnar många dörrar för dig som krögare. D...

Efter flera års arbete lanserar nu Visita branschriktlinjer för restauranger. De kommer ...

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

Privacy Policy