• Utbildningar
  • Bli Medlem
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Bli Medlem
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Referenser
  • Om företaget
  • Kontakt
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Referenser
  • Om företaget
  • Kontakt
  • Logga in

5 tips för en lyckad kräftskiva

  • Mattias Högstedt
  • augusti 9, 2021
  • 1:36 e m

5 tips för en lyckad kräftskiva

Augusti månad är här och förutom att det är nu officiellt är sensommar så är även kräftskivans säsong kommen. Om du inte redan haft ditt kalas är det hög tid att börja bjuda in till årets kräftskiva. Enligt traditionen här i Sverige äter vi kräftor i augusti och en bit in i september. Det här rör sig från den tiden då det var fortfarande förbjudet att fiska kräftor mellan 1 november och 7 augusti.

Här nedan har vi listat 5 olika tips för att hålla i en lyckad kräftskiva.

1. Viktigt med servetter & citronvatten
Då kräftor äts med våra händer, glöm inte att fylla på med mycket servetter och en skål med uppfräschad citronvatten. Ett annat tips är att använda sig av blötservetter, för att kunna smidigt tvätta av sig mellan rätterna.

2. Inför lek-paus
Det kan det vara bra att ha en liten paus under måltiden, för att sträcka på sig eller för att socialisera sig mera. Förbered ett roligt quiz och låt gästerna får andas lite innan nästa omgång kräftor intas.

3. Pynta ordentligt
Plocka upp kräftans underbara röda färg i dukningen, girlangerna och blommor. Tänk på att grönt, rött och gult är kräftskivornas färger.
Använd en kökshandduk som bordstablett som även kan användas för att torka av sig på. Mycket miljövänligare än servetter.

4. Ordna ett sånghäfte

Till snapsen hör självklart lite allsång. Underlätta för gästerna genom att samla ihop de bästa snapsvisorna som du skriver ut och kopiera upp till alla. Ett uppskattat inslag som förenar och förhöjer festen för de som inte kan alla snapsvisor utantill.

5. Tina kräftorna i god tid
Sist men inte minst tänk på att kräftorna blir som allra godast när de får tina långsamt i kylen. Så förbered och låt de ligga i kylen minst 2 dygn innan det är dags för själva kräftkalaset.

Psst!: Tänk på att det är även viktigt att ha framme alkoholfria alternativ till dina gäster. Inte alla dricker öl eller snaps. Det är också bra för alla andra att varva ned så håller festen längre in i sensommarnatten.

Källa: https://folkofolk.se/8-saker-en-lyckad-kraftskiva

https://mittkok.expressen.se/artikel/6-saker-du-inte-far-glomma-till-kraftskivan/?sida=3

Bildkälla:https://www.cervera.se/inspiration/artiklar/kraftskiva/ 

Dela det här

Facebook
Twitter
LinkedIn

Table of Contents

Gå med i vårt nyhetsbrev

Andra läste även

Möt Daniel – beroendesnack

Kan man verkligen dö av en jordnöt? – Tips ifrån en expert!

Fem tips till dig som driver restaurang i lågkonjuktur

Expansionstips med Ahmed Chukair

Krogarna.svg
  • Kundtjänst: 010-139 19 90

Kontakt

Ring oss på

010-139 19 90

Skicka mail

[email protected]

Vår adress

Strandvägen 7a 114 56 Stockholm Hoegstedt Consulting AB

Information

  • Kontakta oss
  • Företaget
  • FAQ
  • Blogg

Erbjudande

  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Myndigheter
  • GDPR/cookies

Resurser

  • Referenser
  • Logga in
  • Varukorg
© 2023 – Krogarna.se (Powered by ZAZY Marketing)
Facebook Linkedin Vimeo