2016 var ett toppenår för Krog-Sverige
Restaurangerna runt om i landet har ökat sin försäljningsvolym med i genomsnitt 3,2 procent i november jämfört med samma månad år 2015. Det går bäst för
Restaurangerna runt om i landet har ökat sin försäljningsvolym med i genomsnitt 3,2 procent i november jämfört med samma månad år 2015. Det går bäst för
Från och med första januari 2017 höjs punktskatterna på öl, vin, sprit och andra jästa drycker. Detta för att minska alkoholkonsumtionen i landet för att på
I mitten av december delades den prestigefyllda barutmärkelse ut till Sverige bästa barer. Priset, Bartenders’ Choice Awards delas ut i elva olika kategorier. Galan hölls
För att kunna söka serveringstillstånd så finns det bland annat krav på att du som sökande ha ett bolag samt en lokal att driva rörelsen
För att skaffa ett serveringstillstånd måste du först och främst ha ett bolag och en restaurang där du skall driva din verksamhet. Ditt bolag ska
Restaurangpriset Årets Affärskrog delades ut under en gala på Waterfront av Di Weekend. På plats var över 200 gäster från branschen. Björn Franzén som driver
När du har ett serveringstillstånd följer flera skyldigheter för både krögaren och dess personal. För att behålla serveringstillståndet krävs det att personalen har rätt utbildning
Foto: Colourbox. 9 av 10 svenskar använder sig av konto- eller kreditkort vid restaurangbesök. Kortföretaget Eurocard har gjort en undersökning på vilka krogar kreditkorten används flitigast.
Nu i juletider härjar viruset Noro, mer känt som vinterkräksjukan, runt om i landet. Det är även nu som julmatsbufféerna dukas fram i landets alla
Interaktiv utbildning är verktyget för dig som vill höja standarden på företaget, spara pengar samt effektivisera din tid. Tack vare internet kan du få tillgång
Hemkörning av krogmat är en affärsidé som lockat flera aktörer den senaste tiden. Nu startar Uber Eats, en budfirma som ska konkurrera med huvudaktörerna Foodora
Den vanligaste orsaken till matförgiftning är bristande kunskap i livsmedelshygien hos personalen som hanterar maten. Kunskap är alltså en förutsättning för att personalen ska kunna
Ett serveringstillstånd krävs när servering av vin, starköl och spritdrycker sker mot en ersättning eller när alkoholen ingår i en avgift, till exempel en entréavgift.
Kunskap är en färskvara och det är därför viktigt att du och din personal håller er uppdaterade. Vill du känna dig trygg med att dina
Att skaffa ett stadigvarande serveringstillstånd tar mellan 1-2 månader beroende på säsong och kommun. Dessa tider förutsätter att ni inkommit med korrekta uppgifter vid start.
010-139 19 90
kundtjanst@krogarna.se
Strandvägen 7a 114 56 Stockholm Hoegstedt Consulting AB