Alkoholtillstånd
 • Vi har flera års erfarenhet av att hjälpa dig som krögare med ditt alkoholtillstånd/serveringstillstånd
 • Hos oss finner du också onlineutbildningar för dig som vill lära dig mer eller ska göra kunskapsprovet hos kommunen
 • Över 2800 stycken genomförda utbildningar i vårt system
 • Nöjda kunder & krögare i hela landet
 • Betrodda av små och stora organisationer där bland annat; Scandic, IKEA, SPG Arena, Compass Group mfl.
Serveringstillstånd

8 delprov

5 videokurser

1 slutprov

 • Utbildningsfilmer med expertperson
 • Texter och tydlig grafik i filmerna
 • Ett delprov efter varje video
 • Kursmaterial till utbildningen (svenska, engelska och arabiska)
 • Ett omfattande slutprov som testar dina kunskap
 • Kursintyg/ Diplom
 • Effektiv studietid 8 timmar
 • Kursen är tillgänglig i 3 månader
 • Betrodda av små och stora organisationer där bland annat; Scandic, IKEA, SPG Arena, Compass Group m.fl.

Lägg i varukorgen

495 sek (exkl. moms)

Vi på Krogarna.se har lång erfarenhet av att hjälpa dig som krögare att ansöka om Alkoholtillstånd eller Serveringstillstånd som det också kallas. Vi har också onlineutbildningar för dig som ska göra kunskapsprovet hos kommunen.

Vad är ett alkoholtillstånd?

Ett alkoholtillstånd är det bevis som bolaget erhåller efter att de uppvisat att de är lämpliga att servera alkoholhaltiga drycker (>3,5%). Det är den kommun där restaurangen ligger som ger ut tillståndet och som också avgör om du som krögare anses vara lämplig att tillhandahålla ett serveringstillstånd.

Hur söker man ett alkoholtillstånd?

För att ansöka om ett alkoholtillstånd så behöver du lämna in en ansökan till kommunen. I nästa skede kommer kommunen begära in ett antal handlingar som bland annat hämtas ifrån Skatteverket, bolagsverket och Polisen.

För att anses lämplig så behöver du godkännas på ett personligt och ekonomiskt plan. Myndigheterna, med stöd i Sveriges alkohollag, ställer också krav på att du ska ha tillräckliga kunskaper för att bedriva försäljning av alkohol. Kommunen kontrollerar dina kunskaper genom kommunens kunskapsprov. Detta prov kommer du att få göra i kommunens lokaler innan, eller under, din process med att skaffa ett alkoholtillstånd. Behöver du utbilda dig? Då är det utbildningen Serveringstillstånd du ska gå!

Vill du ha hjälp att söka alkoholtillstånd?

Vi hjälper dig! Med oss kommer du att effektivisera din tid och få tid över till din verksamhet. Vi kan vara ditt ombud som går igenom dina förutsättningar för att få alkoholtillstånd, tar hand om samtliga dokument som ska skickas till kommunen samt att vi sköter all telefon- och mailkontakt med din kommun tills du har ditt serveringstillstånd.

Bli medlem och spara pengar! Som medlem hos oss får du 3 timmar första månaden, dessutom får du 15% rabatt på ombudstimmar ( ordinarie pris 1150 kr/h) och många mer fördelar. Läs mer om vårt medlemskap här.

Klicka här för att komma igång direkt eller ring oss på 010- 157 80 82.

Vi har utbildningen för dig som ska göra kunskapskrovet hos kommunen.

Vi har skapat en onlineutbildning där du själv kan styra över ditt tempo och välja när du har tid att studera.  Utbildningen i Serveringstillstånd består av 5st lärarledda filmer, där läraren förklarar och vägleder dig genom de olika kapitel som kursen innehåller. Efter varje film så kommer du att få göra ett prov för att testa dina kunskaper. Dessa prov har en spärr på 90% antal rätt, detta för att vi ska kunna garantera att du lärt dig det du behöver. Proven liknar kunskapsprovet hos kommunen och har frågor och svar. Du väljer rätt svar genom att klicka på ditt val (A,B,C eller D). När du gått igenom alla prov och filmer kommer du att få göra ett slutprov som testar dig på alla kapitlen samtidigt. När du har klarat vårt test så är du redo för att göra provet hos kommunen.

Med vår onlineutbildning får du garanterat de kunskaper du behöver för att lyckas med kommunens kunskapsprov.

Kontakta oss idag så hjälper vi dig

Ring oss direkt på 010-157 80 82 eller maila oss på kundtjanst@krogarna.se