Utbildningens innehåll:

5 delprov

4 videokurser

1 slutprov

  • Utbildningsfilmer med förklarande lärare
  • Texter och tydlig grafik i filmerna
  • Ett delprov efter varje video
  • Slutprov som testar din kunskap
  • Kursintyg
  • Tillgänglig i 6 månader

Lägg till i varukorg

990 sek (exkl. moms)

I denna utbildning går Emma Hedge och Elin Häggeborn, från Konsumentverket, igenom reglerna kring marknadsföring av alkoholdrycker. Under utbildningen presenteras verkliga exempel och överträdelser som tidigare gjorts för att du som student ska kunna ta till dig av regelverket i praktiken. En mycket bra och praktisk utbildning att ha i bagaget för dig som på ett eller annat sätt arbetar med marknadsföring.

Om utbildningen

Utbildningens syfte är att ge ett helhetsgrepp över regelverket för marknadsföring av alkohol. Utbildningen riktar sig till dig som tillståndshavare, partihandlare och för dig som arbetar för någon av dessa parter, exempelvis en reklambyrå, samt alla de som vill få mer kunskap om reglerna kring alkoholreklam.

Efter utbildningen har du de teoretiska kunskaperna som krävs för att själv bedöma var, hur och när du får marknadsföra alkoholdrycker och vad som räknas som marknadsföring av dessa.

Utbildningen tar bland annat upp frågorna nedan:

– Skiljer det sig i lagen beroende på var man marknadsför alkoholen?
– Vad ska man tänka på när man marknadsför alkohol i sociala medier?
– Vad innebär bildregeln?
– När får man ha med alkohol i en annons?
– Får man marknadsföra rabatt av alkohol, exempelvis vid Happy Hour?
– Hur går en granskning av alkoholreklam till?
– Vem bär ansvaret vid en överträdelse för reklam av alkoholdrycker?

Utbildningen är godkänd och granskad av konsumentverket.

Filmer

Utbildningen är online med filmer i intervjuformat. Där intervjuas två jurister från Konsumentverket som förklarar lagen kring marknadsföring av alkohol.

Expertpersonerna berättar med klar och tydlig röst. Informationen som juristerna berättar är viktig och du kan när som helst spola både framåt och bakåt i filmerna. Du kan se filmerna (och frågorna) så många gånger du vill under din utbildningstid, som är 6 månader, även när proven är avklarade.

Prov

Efter varje film presenteras ett prov. Dessa prov har en spärr på 90%. Detta innebär att du måste ha minst 90% rätt innan du kan gå vidare i utbildningen. Det vill säga att genom att klara ett delprov så låser du upp nästa del i utbildningen.

Proven består av frågor och svarsalternativ. Du väljer rätt svar genom att klicka i ditt val. På vissa frågor kan flera svarsalternativ vara rätt och du behöver då klicka i flera val.

Mot slutet av din utbildning får du göra ett slutprov där dina kunskaper testas igen.

 

Kursintyg/Diplom

Efter avslutad utbildning hos oss på Krogarna.se erhåller du ett kursintyg, som du sparar ner i pdf-form. Detta dokument visar att du har en kvalitetssäkrad utbildning i Alkoholreklam. Utbildningen är godkänd och granskad av konsumentverket.

Hjälp & Stöd

Vi på Krogarna.se finns alltid tillgängliga för dig. Tveka inte att ringa, eller maila kundtjanst@krogarna.se  om du har frågor eller funderingar.

Ring oss direkt på 010-157 80 82