Utbildningens innehåll:

3 delprov

7 videokurser

1 slutprov

 • Utbildningsfilmer med förklarande lärare
 • Kursmaterial
 • Slutprov som testar din kunskap
 • Kursintyg
 • Tillgänglig i 3 månader
 • Effektiv studietid 2 tim.

Lägg till i varukorg

990 sek (exkl. moms)

Smittsäker servering är utbildningen för dig som vill veta mer kring hur du på bästa sätt arbetar för att förhindra att smitta sprids vidare i din verksamhet. Vi har tagit fram den här utbildningen mitt under en pågående pandemi, Coronapandemin, som i mars 2020 förändrade mycket för många och framförallt för många i vår bransch.

Goda hygienrutiner är inte bara viktigt under en pågående pandemi, det är alltid viktigt!
Genom utbildningen Smittsäker servering får du goda kunskaper kring att arbeta förebyggande för att förhindra att smittor sprids vidare i din verksamhet.

Om utbildningen

I den här utbildningen fokuserar vi på virus, eftersom utbrott av virus kan bli ganska omfattande och allvarliga. I de andra kurserna i livsmedelshygien så har vi mer fokus på bakterier eftersom dem kan kräva ännu lite mer kunskap för att förstå hur man ska tänka och upprätta säkra rutiner som inte leder till att någon gäst blir sjuk.

Utbildningens delar:

 • Att motivera personalen att arbeta korrekt
 • Bakterier och virus
 • Rengöringsrutiner
 • Handtvätt
 • Säkerhetsåtgärder
 • Kontroll

Utöver utbildningens delar finns kursmaterial med diskussionsfrågor, checklistor och råd.

Föreläsare:

Föreläsare är Josefine Larsson, författare samt kostekonom och flitigt anlitad som utbildare och konsult inom livsmedelshygien och hållbarhet. Josefine driver just nu projektet Ekobussen.nu och har tidigare varit VD för Svensk Livsmedelskvalité och arbetat på KRAV.

Lärarledda filmer

Hela utbildningen innehåller lärarledda filmer. Detta innebär att Josefine förklarar för dig på ett enkelt och överskådligt sätt.

Läraren berättar med klar och tydlig röst. Informationen som läraren berättar är viktig och du kan när som helst spola både framåt och bakåt i filmerna. Du kan se filmerna (och frågorna) så många gånger du vill under din utbildningstid, som är 3 månader, även när proven är avklarade.

Prov

Efter varje film presenteras ett prov. Dessa prov har en procentspärr. Detta innebär att du måste klara provet innan du kan gå vidare i utbildningen. Det vill säga att genom att klara ett delprov så låser du upp nästa del i utbildningen.

Proven består av frågor och svarsalternativ. Du väljer rätt svar genom att klicka i ditt val. På vissa frågor kan flera svarsalternativ vara rätt och du behöver då klicka i flera val.

Mot slutet av din utbildning får du göra ett slutprov där dina kunskaper testas igen.

Kursintyg/Diplom

Efter avslutad utbildning hos oss på Krogarna.se erhåller du ett kursintyg, som du sparar ner i pdf-form. Detta dokument visar att du har en kvalitetssäkrad utbildning i Smittsäker servering.

Hjälp & Stöd

Vi på Krogarna.se finns alltid tillgängliga för dig. Tveka inte att ringa, eller maila kundtjanst@krogarna.se om du har frågor eller funderingar.

Ring oss direkt på 010-139 19 90