Nu börjar det närma sig dagen vi alla väntat på, 24:e december och självaste julafton. En av dom mysigaste dagarna på året. Tända ljus, krispigt väder och även en hel del mat och godsaker. Vi tänkte bjuda er på lite inspiration för att få till det klassiska julbordet. 

Så vad börjar man med? 

Vi startar med dom kalla rätterna som ska serveras. En tallrik med sill i olika smaker där vi skålar med en liten snaps (om man vill såklart). Därefter är det dags för den gravade laxen och ägghalvorna som är toppade med rom. Till det kalla serveras ofta ett vitt halvtorrt vin alternativt en öl om man önskar det. Och självklart det alkoholfria alternativet JULMUST.

Vad äter vi sen? 

På det klassiska julbordet hittar vi sedan till varmrätt Jansons frestelse som är en krämig gratäng gjord på potatis,lök,grädde och ansjovis. Två andra favoriter är köttbullarna och prinskorv som är ett måste för dom flesta. Julskinkan som ligger på en bädd av grönkål är också en mittpunkt på julbordet. Kryddiga revbenspjäll som smälter i munnen är också något att rekommendera. Sen får ni inte missa det fantastiskt goda vörtbrödet med en skiva julost, så gott!

Avslutar gör vi med sötsaker! 

På gottebordet serveras det blandat med godis och fika. Lussebullar i olika former, pepparkakor, knäck, ischoklad, nötter och mängder med tryfflar och choklad. Är inte detta det bäst med hela julen? 

Sist men inte minst, önskar vi på krogarna.se er en riktigt GOD JUL! 

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy