Ja det är många förändringar som har skett i Sveriges krogvärld. Dagsfester, Out of office After Work och mindre alkoholkonsumtion är tre huvudsakliga delar. Vad innebär det här för dig som krögare?

After Work

After Work har fått en helt ny innebörd tack var de tre grundarna till Out of office. De öppnar nattklubbar i Nordens alla huvudstäder på after work tid. Det är slut med kallprat över en öl, nu är det hög musik, drinkar och dans som gäller. Nattklubbarna fylls redan vid 18.00 varje fredag efter löning med förväntansfulla businessmänniskor. Många har inte tid att gå ut sent på kvällen som traditionellt nattklubbsliv utan väljer istället att festa på eftermiddagen.

En intressant artikel om grundarna hittar du här.

Dagsfester

Vidare på samma tema att festa tidigare på dygnet så har dagsfesterna gjort ett stort genomslag under senaste året. Börja med en festlig brunch för att sedan fortsatta på dagsfesten runt 14. Man vill helt enkelt sova nattetid och festa dagtid.

Alkoholkonsumtion

”Under den senaste tioårsperioden har konsumtionen av vodka, whiskey och andra spritsorter minskat med 24 procent”, säger forskaren Björn Trolldal.

Bäst i klassen just nu är ungdomar då alkonsumtionen bland dem har minskat under senaste året. Forskarna är helt chockade över det positiva beteendet. Konsumtionen av starksprit har även minskat bland alla åldrar sedan 2004. Detta kan vara tack vare att festbeteendet har ändrats, att dricka starksprit är inte något som man väljer att göra dagtid på samma sätt som nattid.

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy