• Utbildningar
  • Bli Medlem
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Bli Medlem
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Referenser
  • Om företaget
  • Kontakt
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Referenser
  • Om företaget
  • Kontakt
  • Logga in

Mer och mer veganskt

  • Mattias Högstedt
  • juni 17, 2021
  • 8:53 e m

Mer och mer veganskt

Vi tror inte att det är många som har missat att fler och fler väljer att bli veganer och den veganska trenden växer såväl hemma i köken som på restaurangerna. Idag öppnas veganrestauranger en efter en med fokus på nyttig och hälsosam mat, medan allt fler och fler “vanliga” restauranger väljer att inte bara erbjuda vegetariskt på menyn, utan mer veganska rätter. Bara i Stockholm så växer det så att det knackar när det kommer till mer veganskt utbud. Hur kom detta till?

När börjades det?

Veganism har funnits längre än vad vi tror, även fast det var mer av religiösa eller kulturella skäl då. Det är bara på de senaste 30 år som det har blivit av en trend som syns och efterföljs. Idag handlar även veganism inte längre bara om exempelvis djurhållningsfrågor utan är för allt fler en fråga även om hälsa och en hållbar livsstil. Länge var referenser till veganer eller vegansk mat i traditionell media ofta negativa. Och när det gällde att hitta recept eller rätter på restauranger…  ja, för det mesta, var köttfria alternativ länge något ovanligt på marknaden.

Inom andra branscher

Denna trend har i allt större utsträckning börjat att nå även andra branscher förutom restaurangbranschen. Till exempel kosmetikbranschen – där man till exempel ser allt fler veganska märken– och kosttillskottsbranschen. Där det blir mer och mer förbjudet eller etiks fel att testa på djur. Mycket idag handlar också om mer än bara djurhållning, idag till stor del handlar det om hälsa, hållbarhet och etik.

Det är spännande att se hur länge denna veganska trend kommer hålla i sig, men en sak är säker. Vi människor blir allt mer intresserade kring vad vi äter och hur vår mat är producerad. Brukar ni själva välja veganskt eller vegetariskt när ni går ut och äter?

Dela det här

Facebook
Twitter
LinkedIn

Table of Contents

Gå med i vårt nyhetsbrev

Andra läste även

Möt Daniel – beroendesnack

Kan man verkligen dö av en jordnöt? – Tips ifrån en expert!

Fem tips till dig som driver restaurang i lågkonjuktur

Expansionstips med Ahmed Chukair

Krogarna.svg
  • Kundtjänst: 010-139 19 90

Kontakt

Ring oss på

010-139 19 90

Skicka mail

[email protected]

Vår adress

Strandvägen 7a 114 56 Stockholm Hoegstedt Consulting AB

Information

  • Kontakta oss
  • Företaget
  • FAQ
  • Blogg

Erbjudande

  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Myndigheter
  • GDPR/cookies

Resurser

  • Referenser
  • Logga in
  • Varukorg
© 2023 – Krogarna.se (Powered by ZAZY Marketing)
Facebook Linkedin Vimeo