Det är svårt att veta vilka restauranger man ska besöka i Sverige och världen över. Urvalet av restauranger är enormt och många restauranger håller hög klass. Lättast att ta reda på om en restaurang är värd ett besök är genom att höra sig för med personer som tidigare har besökt restaurangen . Vi på Krogarna har hört oss runt bland Sveriges kockelit för att få deras bästa tips på restauranger.

 

 Le Louis XV, Monte Carlo


Bildkälla: Hollywoodreporter

Restaurangtipsare: Fredrik Eriksson
Driver: Långbro Värdshus i Älvsjö och Restaurang Asplund i Solna.

Fredriks kommentar:
”Det är en klassisk restaurang som är helt storartad. Det är en trestjärnig restaurang med en touch av det provensalska köket som de gör på ett helt enastående sätt!”

 

Eleven Madison Park, New York

Bildkälla: Exploretock

Restaurangtipsare: Tommy Myllymäki
Driver: Julita Wärdshus

Tommys kommentar: ”Det som de gör där är något speciellt och det finns något fantastiskt i att  servera den mängd gäster som de gör och samtidigt kunna göra det på den allra högsta nivån. Personligen har jag besökt restaurangen ett flertal gånger och varje besök uppskattar jag otroligt mycket.”

&

Restaurangtipsare: Håkan Thörnström
Driver: Thörnströms kök, Privata rum & Studio Thörnström

Håkans kommentar: ”Det är dyrt som satan men tycker man om mat och dryck på en hög nivå så är den restaurangen det enda alternativet.”

 

La Coupole, Paris

Bildkälla: Timeout

Restaurangtipsare: Nils Molinder
Driver:
Wedholms, Ulla Winbladh, KB och Wedholms fisk.

Nils kommentar: ”Hela restaurangen är ett spektakel och en hierarki som funnits där i 70-80 år. Det är en puls man trivs i. Det är inget ”fancy” ställe men det är däremot en riktig häftig upplevelse som man länge kommer bära med sig!”

 

La Bastide de Moustiers, Moustiers Saint Marie

Bildkälla: Welcomebeyond

Restaurangtipsare: Melker Andersson
Driver: Ett flertal restauranger tillsammans med kollegan Danyel Couet för Group F12. 

Melkers kommentar: ”Det är ett fantastiskt hotell tillhörande en lite schysst restaurang. Det är enkel och bra mat med en provensalsk inriktning.”

 

Martin Berasategui, San Sebastian Spanien

Bildkälla: Guiarepsol

Restaurangtipsare: Ulf Wagner
Driver: 
Sjömagasinet i Göteborg.

Ulfs kommentar: ”De har den kompletta upplevelsen där allt är i total harmoni. De har perfekt mat, prefekt service, perfekta vinkombinationer och till skillnad från många andra bra restauranger så är det inte svindyrt.”

 

Fäviken, Åre

Bildkälla: VisitÅre

Restaurangtipsare: Ulrika Brydling
Driver:
Driver Bro Park Krog ute i Upplands bro

Ulrikas kommentar: ”Miljön där är helt unik, maten och upplevelsen likaså. Restaurangen är något mer än att bara äta god mat.

 

Yauatcha, London

Bildkälla: Favfood

Restaurangtipsare: Henrik Norström
Driver:
 Lux dag för dag på Lilla Essingen, B.A.R, Eat, Penny & Bill, Open Café, The Bakery.

Kommentar: ”Yauatcha i London serverar klassik kinesisk mat, de har varit en stor inspiration till min egna restaurang.”

 

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

Privacy Policy