Nästa etapp av lättnader över restriktioner är här och Sverige öppnas upp som planerat, något vi på Krogarna.se har sett väldigt mycket fram emot. Denna gång blir inte bara lättnader utan (till viss del) slopade restriktioner med, så som öppettider för serveringsställen.

Nu försvinner regleringen av öppettider för serveringsställen. Från och med den 1 juli slopas även begränsningen på storlek på sällskap på uteserveringar. Inomhus ökas den maximala storleken på sällskap till åtta personer. Sällskap ska fortfarande komma ihåg att det fortfarande måste sitta ner och hålla avstånd såväl inomhus som utomhus.

Vad gäller för serveringsställen?

Avstånd om minst en meter mellan sällskap fortsätter att gälla, oavsett storlek på sällskap och oavsett om de sitter inomhus eller utomhus.

Begränsning med maxantal för sällskap som sitter inomhus ändras från max fyra personer till max åtta personer,

Begränsningen på storlek på sällskap på uteserveringar slopas.

Begränsningar i öppettiderna tas bort, dvs för tillståndspliktig servering gäller åter de serveringstider som står i serveringstillstånden.

Vad gäller utöver detta?

Fortsätt undvika trängsel bland mycket människor.

Munskyddsrekommendationen slopas helt inom kollektivtrafiken.

Stanna hemma vid minsta symptom av sjukdom för din och för andras säkerhet.

Rådet om att bara umgås i en mindre krets anpassas. Nu blir istället blir rekommendationen att vidta smittskyddsåtgärder om man träffar personer utanför ens egna närmsta krets, det gör man exempelvis genom att träffas utomhus i mindre grupper och att undvika att vara nära varandra längre tid i inomhus eller i små utrymmen. Råden om att handla ensam och att undvika att träffa nya kontakter vid exempelvis resor tas även bort. Från och med den 1 juli tillåter regeringen fler personer att delta i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar så som konserter.

Läs mer här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/juni/anpassning-av-smittskyddsatgarder-1-juli/

 

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy