Persondataskydd, GDPR & Cookies

Sekretesspolicyn nedan gäller för alla webbsidor som har Krogarna.se som värd. Datasekretess är mycket viktigt för oss på Krogarna.se och vi vill vara öppna och transparenta med vår hantering av dina personuppgifter. 

Nedan kan du läsa mer om vår insamling av personligt identifierbar information när du använder vår hemsida. Personligt identifierbar information är all data som är relaterad till dig personligen, till exempel namn, adress, e-postadresser och användarbeteende.

Vem är registeransvarig?

Det är Hoegstedt Consulting AB som driver Krogarna.se. Hoegstedt Consulting AB är registeransvarig för de personuppgifter som du delar med oss och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddsbestämmelser. 

Hoegstedt Consulting AB
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm

Vad är GDPR?

GDPR är Europeiska unionens nya allmänna dataskyddsförordning, som ersatte den svenska Personuppgiftslagen (PuL) 25 maj 2018. Nedan kan du läsa läsa om vilka av dina personuppgifter vi hanterar samt hur vi arbetar för att skydda dem.

Vad är en personuppgift?

Personuppgifter är alla uppgifter som direkt eller indirekt kan knytas till dig som person. Exempel på personuppgifter är namn, personnummer, e-postadress, telefonnummer, inloggningsuppgifter, besöks- och köphistorik.

Vilka personuppgifter lagras?

De uppgifter som vi automatiskt samlar in från dig är information så som din IP-adress och din senaste tidigare besökta webbplats. Information hämtas och lagras i våra servrar och används endast i statistiska rapporter, vi lämnar inte ut någons identitet. De personuppgifter du själv lämnar ut till oss i samband med registrering, fyller i ett formulär på hemsidan eller skickar i ett e-postmeddelande samlas in och behandlas i syfte att kunna tillhanda hålla dig den hjälp eller produkt som du efterfrågat. När du registrerar ett konto i vårt utbildningssystem godkänner du att Krogarna.se får skicka nyhetsutskick till dig.

Vem har tillgång till dina uppgifter?

Du ska känna dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter. Därför är det viktigt för oss att förstår hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av dina personuppgifter. Dina uppgifter kan i vissa fall delas inom bolaget, med IT-leverantörer, våra utvecklare eller konsulter som vi samarbetar med för att tillhandahålla och utveckla våra produkter och tjänster. Alla som tar del av uppgifterna följer denna policy kring persondataskydd och GDPR. Om du anmäler dig till en sponsrad utbildning godtar du att dina kontakt- och personuppgifter kan lämnas ut till de bolag som sponsrar utbildningen. Vi lämnar aldrig ut ditt personnummer till sponsorer.

Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dina data för marknadsföringsändamål till tredje part utan ditt samtycke. Det händer att vi på Krogarna.se ber om ditt samtycke för att du ska kunna ta del av en tjänst eller produkt till ett förmånligt pris eller gratis vid samarbeten med andra företag dessa uppgifter lämnas ut för att samarbetspartnern ska kunna tillhandahålla dig tjänster och produkter anpassade för dig. 


Hur skyddas mina personuppgifter?

Vi har vidtagit de tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder som krävs för att dina personuppgifter inte ska bli manipulerade eller på något sätt gå förlorade, eller att obehöriga ska få tillgång till dem. Allt detta i enlighet med gällande lagstiftning avseende skydd av dina personuppgifter.

Exempel på vilka rättigheter du har enligt GDPR?

Registerutdrag. Du har rätt att få information om vi behandlar personuppgifter om dig eller inte.
Rättelse. Om en personuppgift är felaktig eller ofullständig har du rätt att få den korrigerad i vårt system.
Återkalla ett samtycke. Om vi behandlar dina personuppgifter med samtycke som laglig grund för behandlingen, har du rätt att återkalla samtycket med framtida verkan.
Motsätta dig direktmarknadsföring. Du har rätt att motsätta dig att personuppgiftsbehandling sker för direktmarknadsföring. Detta görs lättast genom att du avregistrerar dig från t.ex. ett nyhetsutskick genom att klicka på avregistreringslänken i utskicket eller genom att kontakta oss på e-post.
Klagomål. Om du bedömer att vi brukar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du kontakta oss på e-post. Du har också rätt att skicka in klagomål direkt till Datainspektionen/Integritetsskyddsmyndigheten.
Radera personuppgifter. Du har rätt att ansöka om, och under vissa villkor få, dina personuppgifter raderade från Krogarnas.se samtliga system. Ett undantag till detta är om vi har laglig grund för att fortsätta lagra personuppgifterna.

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som sänds till och lagras på din enhet (mobil, dator eller surfplatta) och som är vanligt förekommande på nätet. Cookien innehåller information om ditt besök på hemsidan och används av tekniska skäl för att förbättra webbplatsen för dig som användare.

Varför använder Krogarna.se cookies?

Krogarna.se använder cookies för att kunna optimera din användarupplevelse och för att senare kunna identifiera dig vid ett besök. En del är nödvändiga för att du ska kunna använda webbplatsens funktionalitet fullt ut, medan andra används för att förbättra din användarupplevelse och underlätta navigation på webbplatsen.

Vad gäller för företagsmedlemmar?

Alla uppgifter som kan kopplas till en fysisk person hos företaget omfattas av GDPR, exempelvis kontaktperson, e-postadress och telefonnummer.

Frågor eller nyttja någon rättighet?

Om du har några frågor, vill ha mer information eller nyttja någon av dina rättigheter ovan vänligen kontakta oss via mail: kundtjanst@krogarna.se

Observera att förfrågningar måste skickas från den e-postadress som är kopplat till student- /företagskontot. Var god uppge telefonnummer så att vi kan kontakta dig och bekräfta din identitet.

Internet ändras ständigt vilket kan kräva att innehållet i dessa villkor behöver korrigeras. Vi förbehåller oss därför rätten att göra ändringar vid behov.

Populära utbildningar
Serveringstillstånd
Få rätt kunskaper i alkohollagen inför kommunens kunskapsprov. Utbildningen för dig som tillståndshavare.
5 kurser 9 prov
Vinkunskap grundkurs
Grunderna i teoretisk vinkunskap med den regerande Nordiska mästaren i sommelleri Fredrik Lindfors.
6 kurser 10 prov
Personalutbildning/AAS
Korrekt kunskap i alkohollagen för personal som arbetar i restaurang eller hotellverksamhet.
6 kurser 6 prov
Grundkurs i livsmedelshygien (HACCP)
Grunderna i att hantering av livsmedel på ett säkert sätt med Josefine Larsson.
6 kurser 7 prov

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy