Persondataskydd, GDPR & Cookies

Sekretesspolicyn nedan gäller för alla webbsidor som har Krogarna.se som värd. Datasekretess är mycket viktigt för oss på Krogarna.se och vi vill vara öppna och transparenta med vår hantering av dina personuppgifter. 

Nedan kan du läsa mer om vår insamling av personligt identifierbar information när du använder vår hemsida. Personligt identifierbar information är all data som är relaterad till dig personligen, till exempel namn, adress, e-postadresser och användarbeteende.

Vem är registeransvarig?

Det är Hoegstedt Consulting AB som driver Krogarna.se. Hoegstedt Consulting AB är registeransvarig för de personuppgifter som du delar med oss och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddsbestämmelser. 

Hoegstedt Consulting AB
Strandvägen 7A
114 56 Stockholm

Vad är GDPR?

GDPR är Europeiska unionens nya allmänna dataskyddsförordning, som ersatte den svenska Personuppgiftslagen (PuL) 25 maj 2018. Nedan kan du läsa läsa om vilka av dina personuppgifter vi hanterar samt hur vi arbetar för att skydda dem.

Vad är en personuppgift?

Personuppgifter är alla uppgifter som direkt eller indirekt kan knytas till dig som person. Exempel på personuppgifter är namn, personnummer, e-postadress, telefonnummer, inloggningsuppgifter, besöks- och köphistorik.

Vilka personuppgifter lagras?

De uppgifter som vi automatiskt samlar in från dig är information så som din IP-adress och din senaste tidigare besökta webbplats. Information hämtas och lagras i våra servrar och används endast i statistiska rapporter, vi lämnar inte ut någons identitet. De personuppgifter du själv lämnar ut till oss i samband med registrering, fyller i ett formulär på hemsidan eller skickar i ett e-postmeddelande samlas in och behandlas i syfte att kunna tillhanda hålla dig den hjälp eller produkt som du efterfrågat. När du registrerar ett konto i vårt utbildningssystem godkänner du att Krogarna.se får skicka nyhetsutskick till dig.

Vem har tillgång till dina uppgifter?

Du ska känna dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter. Därför är det viktigt för oss att förstår hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av dina personuppgifter. Dina uppgifter kan i vissa fall delas inom bolaget, med IT-leverantörer, våra utvecklare eller konsulter som vi samarbetar med för att tillhandahålla och utveckla våra produkter och tjänster. Alla som tar del av uppgifterna följer denna policy kring persondataskydd och GDPR. Om du anmäler dig till en sponsrad utbildning godtar du att dina kontakt- och personuppgifter kan lämnas ut till de bolag som sponsrar utbildningen. Vi lämnar aldrig ut ditt personnummer till sponsorer.

Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dina data för marknadsföringsändamål till tredje part utan ditt samtycke. Det händer att vi på Krogarna.se ber om ditt samtycke för att du ska kunna ta del av en tjänst eller produkt till ett förmånligt pris eller gratis vid samarbeten med andra företag dessa uppgifter lämnas ut för att samarbetspartnern ska kunna tillhandahålla dig tjänster och produkter anpassade för dig. 


Hur skyddas mina personuppgifter?

Vi har vidtagit de tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder som krävs för att dina personuppgifter inte ska bli manipulerade eller på något sätt gå förlorade, eller att obehöriga ska få tillgång till dem. Allt detta i enlighet med gällande lagstiftning avseende skydd av dina personuppgifter.

Exempel på vilka rättigheter du har enligt GDPR?

Registerutdrag. Du har rätt att få information om vi behandlar personuppgifter om dig eller inte.
Rättelse. Om en personuppgift är felaktig eller ofullständig har du rätt att få den korrigerad i vårt system.
Återkalla ett samtycke. Om vi behandlar dina personuppgifter med samtycke som laglig grund för behandlingen, har du rätt att återkalla samtycket med framtida verkan.
Motsätta dig direktmarknadsföring. Du har rätt att motsätta dig att personuppgiftsbehandling sker för direktmarknadsföring. Detta görs lättast genom att du avregistrerar dig från t.ex. ett nyhetsutskick genom att klicka på avregistreringslänken i utskicket eller genom att kontakta oss på e-post.
Klagomål. Om du bedömer att vi brukar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du kontakta oss på e-post. Du har också rätt att skicka in klagomål direkt till Datainspektionen/Integritetsskyddsmyndigheten.
Radera personuppgifter. Du har rätt att ansöka om, och under vissa villkor få, dina personuppgifter raderade från Krogarnas.se samtliga system. Ett undantag till detta är om vi har laglig grund för att fortsätta lagra personuppgifterna.

Om cookies (kakor)

Vad är cookies?

Krogarna använder sig av cookies, eller kakor på svenska, som är korta textfiler som skickas från vår webbserver och som sparas av din webbläsare när du besöker vår sajt. Det finns två typer av kakor: sådana som lagras under en bestämd tid på din dator och som raderas efter utgångsdatumet samt kakor som försvinner när du stänger ner din webbläsare (så kallade sessionskakor). Krogarna använder sig av båda typerna av kakor som är viktiga för funktionen av vår sajt och för att ge dig en bra användarupplevelse. Du godkänner vårt användande av kakor då du besöker vår webbplats och dina inställningar i din webbläsare tillåter att kakor sparas.

Cookies på Krogarna (mmm, cookies)

Krogarna använder kakor för att kunna känna igen din dator och samla in information om ditt besök på vår sajt. När du besöker Krogarnas sajt används kakor till följande:

  • att hantera inloggning
  • att spara innehållet i din kundvagn
  • att spara information under en order
  • att visa annonser på sajten och på andra webbplatser
  • att rätt information skickas till rätt användare
  • att skicka rätt användare till rätt server
  • olika funktioner på sajten
  • analys och statistik av besök på sajten
  • anonym demografisk profilering

Viss information om din dator samlas in via kakor, inklusive din dators IP adress, din dators operativsystem, din webbläsare och adresser till webbsidor som länkar till Krogarnas webbplats.

Krogarna använder kakor och liknande teknologier för att optimera funktionen av sajten och våra tjänster för att ge dig som besöker vår sajt en bra upplevelse. Krogarna kan använda sig av så kallade web beacons (eller ”pixel tags”) i samband med vissa webbsidor. Web beacons är vanligen grafiska bilder som finns på en webbsida och de används för att räkna besökare på en webbsida och/eller för tillgång till vissa kakor. Denna information används för att förbättra våra tjänster. Normalt samlas inte någon annan information in med användande av web beacons än den information som din webbläsare ger oss som standardinställning. Vi använder inte web beacons för att identifiera enskilda användare.

Krogarna använder även kakor från tredje parter som t ex Google Analytics för att analysera webbsidan och förbättra sajten. Du kan läsa mer om hur Google använder uppgifterna de samlar in genom att klicka på följande länk https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=sv 

Du kan välja att inte omfattas av Google Analytics genom att klicka på denna länk: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

Du kan även välja att begränsa s k intressebaserad annonsering från tredje parter som Krogarna samarbetar med genom följande länk https://www.youronlinechoices.com/se/ 

 

Cookies? Nej tack!

Om du inte accepterar att kakor används kan du stänga av kakor i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång Krogarnas webbsida försöker placera en kaka på din dator. Du kan även radera tidigare lagrade kakor i din webbläsare, se din webbläsares hjälpsidor för mer information. Vidare kan du när som helst radera kakor manuellt från din hårddisk.

Notera att om du väljer att inte acceptera kakor från Krogarna kommer du inte att kunna genomföra köp på vår sajt. Funktionaliteten på sajten kan även i övrigt komma att begränsas. Har du frågor om hur sajten hanterar kakor ber vi dig kontakta oss, se kontaktuppgifter kundtjänst: https://krogarna.se/kontakt/

 

 

Populära utbildningar
Serveringstillstånd
Få rätt kunskaper i alkohollagen inför kommunens kunskapsprov. Utbildningen för dig som tillståndshavare.
5 kurser 9 prov
Vinkunskap grundkurs
Grunderna i teoretisk vinkunskap med den regerande Nordiska mästaren i sommelleri Fredrik Lindfors.
6 kurser 10 prov
Personalutbildning/AAS
Korrekt kunskap i alkohollagen för personal som arbetar i restaurang eller hotellverksamhet.
6 kurser 6 prov
Introduktion i Livsmedelshygien
Snabbkurs för dig som vill lära dig korrekt hantering av livsmedel.
2 kurser 3 prov

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy
    [recaptcha]