• Utbildningar
  • Bli Medlem
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Bli Medlem
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Referenser
  • Om företaget
  • Kontakt
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Referenser
  • Om företaget
  • Kontakt
  • Logga in

Att tänka på inför sommarsäsongen

  • Mattias Högstedt
  • april 13, 2017
  • 1:50 e m

Att tänka på inför sommarsäsongen

Nu går vi in i en årstid som resulterar i mer sol och bättre väder. Vi kan konstatera att våren är här. Det är äntligen dags att sopa av terrasserna, ställa fram alla utemöbler och förbereda sig för ett högt tryck av hungriga och törstiga besökare. För många restauranger och krögare innebär sommarsäsongen en stor förändring i beläggningen med ett allt högre tryck av gäster. Det gäller att vara förberedd och att ha allt klart för sig redan nu, vad som gäller med bla. menyer, personal och serveringstillstånd. Ja det finns mycket att tänka på.

Frågan är: Är ni redo för sommarsäsongen?

Under sommarperioden är det många restauranger som får allt mer att göra. Inte bara för att vi svenskar söker oss ut för att äta och umgås på en av de mängder restauranger och uteserveringar som slår upp sina dörrar, utan också för att de börjar strömma in turister i vårt avlånga land. Totalt sett kan man se en fortsatt ökning av turismen i Sverige och i de flesta städer i stort. Under år 2016 gjordes totalt 27,1 miljoner övernattningar av såväl svenska som utländska besökare landet över. De restauranger och krögare som kommer ha mest att göra är givetvis våra kända sommarorter och storstadsregioner som Stockholm, Västra Götaland samt Skåne för att nämna några få.

Några punkter att tänka på under sommarens högsäsong

Här kommer några tips på vad ni som krögare bör tänka på inför kommande säsong:

  • Ha klart med sommarpersonal i god tid innan högsäsongen börjar
  • Lär upp din personal- se till att utbilda din personal gällande menyn både mat- och dryckesväg
  • Utbilda din personal i ansvarsfull alkoholhantering- då minimerar ni risken för att er restaurang kan bli av med sitt serveringstillstånd
  • Ha en säsongsanpassat meny- ha en anpassad meny efter årstid och vilken mat som passar bäst för varje säsong eftersom gästernas efterfrågan ändras
  • Kolla siffror och statistik från föregående år- gå tillbaka år för år för att kolla försäljning sedan tidigare för att lättare kunna göra en uppfattning om årets försäljning. Det värsta som finns är om mat eller dryck på menyn tar slut
  • Se också till att kolla statistik på antalet besökande kunder tidigare år, så att ni i förväg kan vara beredda med resurser som extra mycket personal under vissa speciella dagar eller perioder
  • Om ni har uteservering- tänk även på att det är ordning och reda i anslutning till och även utanför uteserveringen
  • Ha Serveringstillståndet klart- har du inte fixat serveringstillståndet inför sommarsäsongen så är det i hög tid att göra det nu. Behöver du hjälp med ombud eller att skaffa ett serveringstillstånd så kan du gå in på vår hemsida och skaffa det här

 

Dela det här

Facebook
Twitter
LinkedIn

Table of Contents

Gå med i vårt nyhetsbrev

Andra läste även

Möt Daniel – beroendesnack

Kan man verkligen dö av en jordnöt? – Tips ifrån en expert!

Fem tips till dig som driver restaurang i lågkonjuktur

Expansionstips med Ahmed Chukair

Krogarna.svg
  • Kundtjänst: 010-139 19 90

Kontakt

Ring oss på

010-139 19 90

Skicka mail

[email protected]

Vår adress

Strandvägen 7a 114 56 Stockholm Hoegstedt Consulting AB

Information

  • Kontakta oss
  • Företaget
  • FAQ
  • Blogg

Erbjudande

  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Myndigheter
  • GDPR/cookies

Resurser

  • Referenser
  • Logga in
  • Varukorg
© 2023 – Krogarna.se (Powered by ZAZY Marketing)
Facebook Linkedin Vimeo
Samtycke

För att ge den bästa upplevelsen använder vi teknik såsom cookies för att lagra och/eller få åtkomst till enhetsinformation. Genom att samtycka till denna teknik kan vi behandla data såsom surfvanor eller unika ID:n på denna webbplats. Om du inte samtycker eller återkallar ditt samtycke kan det påverka vissa funktioner och egenskaper negativt.

Funktionella Alltid aktiv
Den tekniska lagringen eller åtkomsten är absolut nödvändig för det legitima syftet att möjliggöra användningen av en specifik tjänst som uttryckligen begärts av abonnenten eller användaren, eller för det enda syftet att genomföra överföring av en kommunikation via ett elektroniskt kommunikationsnät.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistik
Den tekniska lagringen eller åtkomsten som uteslutande används för statistiska ändamål. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marknadsföring
Den tekniska lagringen eller åtkomsten krävs för att skapa användarprofiler för att skicka reklam, eller för att spåra användaren på en webbplats eller över flera webbplatser för liknande marknadsföringsändamål.
Hantera alternativ Hantera tjänster Hantera {vendor_count}-leverantörer Läs mer om dessa syften
Visa inställningar
{title} {title} {title}