Stockholms stad genomför nya insatser och åtgärder för att fortsätta stötta näringslivet, det är något vi vill uppmärksamma.

Den grönblåa politiska majoriteten i Stockholm är för en hel del lättnader som t.ex. att tillståndsenheten inte ska ta ut några avgifter nu under det kommande året. Beslutet är inte fattat i kommunfullmäktige ännu men då det finns en politisk majoritet bakom förslaget har tillståndsenheten bestämt att dem redan nu slutar med att ta ut avgifter, säger enhetschefen Carina Cutlip.

En av de mer omtalade åtgärder och lättnader är avgiftsfria uteserveringar inför vår/sommar 2021. Det innebär att du som ansöker om serveringstillstånd i år inte behöver betala 12 000 kr i handläggningsavgift.

Flera exempel av åtgärderna som planeras att göras i år:

● Hyreslättnader

● Avgiftsfria uteserveringar

● Färre ordningsvakter till krognäring.

● Kortare betalningstider till leverantörer.

● Avgiftsfria tidsbegränsade bygglov för uteserveringar

Fler kommuner som har underlättat på liknande sätt är bland annt Jönköping och Linköping, för att ta reda på vad som gäller i just din kommun läs mer på kommunens hemsida eller kontakta oss direkt.

Vi på Krogarna hoppas på att förslagen som ligger uppe för 2021 kommer att gå igenom bland annat åtgärden där man ska utöka markupplåtelser mer än vanligt för uteserveringar under hela 2021. Uteserveringar är något vi alla oavsett krogägare eller besökare uppskattar lite extra speciellt i dessa pandemitider.

Vi håller tummarna!

 

Källa:
https://www.mynewsdesk.com/se/det-groenblaa-samarbetet-i-stockholms-stad/pressreleases/stockholms-stad-genomfoer-laettnader-foer-det-lokala-naeringslivet-paa-naermare-100-miljoner-kronor-3078462

https://sverigesradio.se/artikel/efter-krismotet-stodpaket-vart-miljoner-till-restauranglivet-i-jonkoping

https://www.linkoping.se/nyheter/nyheter/ingen-avgift-for-uteserveringarna-i-sommar/

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy