• Utbildningar
  • Abonnemang
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
Meny
  • Utbildningar
  • Abonnemang
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
Logga in
0
Inga produkter i varukorgen.
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Kontakt
  • Sponsorer
  • Myndigheter
  • Referenser
  • Om företaget
  • Cookies
  • FAQ
  • Blogg
Meny
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Kontakt
  • Sponsorer
  • Myndigheter
  • Referenser
  • Om företaget
  • Cookies
  • FAQ
  • Blogg

How to best avoid food waste

  • Hem
  • / Nyheter
  • / How to best avoid food waste
  • Mattias Högstedt
  • november 11, 2021
  • 3:47 f m

How to best avoid food waste

Food waste can occur when handling food, from storage to serving. We can divide the food we throw into two parts. On the one hand, the inevitable food waste where, for example, shells, bones and kernels are included and what can be avoided is thrown away, which is usually called food waste. We at Krogarna have collected some tips for you restaurateurs on how to best avoid food waste.

1. Examine where the food waste comes from.

You can see how big the food waste is and where in the kitchen it is thrown away the most, this way it will be easier to also save money for your business. The staff is also involved in this and becomes involved in the work of reducing food waste. By investigating food waste, you also show your staff that you care

2. Frozen food

It is always important to have fresh ingredients in a restaurant, but with frozen food, food waste can be reduced by about 47 percent. This is largely due to the fact that it is possible to use raw materials that are needed at the moment and save the leftovers in the freezer. Food that has been prepared and frozen before does not need as much to be prepared and served.

3. Reduce wastage on the buffet

Having large serving dishes with a lot of food on them may look appealing to restaurant visitors, but they have proven that smaller portions and less prepared food reduce food waste. Instead, you choose to change the food more often, then it is also fresher. Take the opportunity to also offer smaller plates to customers so that they have to go several times if they want more.

4. Take Away or doggy – behind

More and more people are asking for a doggy bag – to bring the food that you do not eat at the restaurant home. Almost like a take away even though you take your leftovers with you. This is a good alternative to offer to your visitors and in this way reduce throwing away half portions that remain. If you feel that this does not fit in well with the restaurant, then you can choose to serve smaller portions so that visitors eat all their food.

Do you usually try to eat everything you are served or do you leave food behind during restaurant visits?

Do you want to know more? Click on the link here: https://www.findusfoodservices.se/inspiration/restaurang/matsvinn-restaurang

 

Dela det här

Facebook
Twitter
LinkedIn

Table of Contents

Gå med i vårt nyhetsbrev

Andra läste även

Det perfekta julbordet

Driver du ett serveringsställe – se hit

Att redogöra pengarna för serveringstillstånd

Nya bestämmelser vid försäljning av e-cigaretter och e- vätskor med högre halter av nikotin

Krogarna.svg
  • Kundtjänst: 010-139 19 90

Kontakt

Ring oss på

010-139 19 90

Skicka mail

kundtjanst@krogarna.se

Vår adress

Strandvägen 7a 114 56 Stockholm Hoegstedt Consulting AB

Information

  • Kontakta oss
  • Företaget
  • FAQ
  • Blogg

Erbjudande

  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Myndigheter
  • GDPR/cookies

Resurser

  • Referenser
  • Logga in
  • Varukorg

Copyright © 2023 – Alla rättigheter behållna -Krogarna.se

Facebook Linkedin Vimeo

För att dig bästa möjliga upplevelse av krogarna.se använder vi cookies.
Du kan läsa mer om vilka cookies det är eller stänga av dom i inställningar.

Krogarna
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på krogarna.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

Nödvändiga kakor

Om du fortsätter surfa på krogarna.se så samtycker du till att nödvändiga kakor används. Nödvändiga kakor används för att:

  • Spara dina önskade inställningar för just kakor.
  • Känna av om du är inloggad eller inte
  • För att du ska kunna lägga saker i kundvagnen i vår shop.
  • För att dölja de dialogrutor som du väljer att trycka bort.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.

Tredjepartskakor

Den här sidan använder Google Analytics för att kunna samla in information som antalet besökare på sidan och vilka blogginlägg som är populärast.

Om du låter den här kakan vara påslagen hjälper du oss förbättra innehållet på krogarna.se.

Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

Integritetspolicy

Du hittar mer information om vår integritetspolicy här.