Tycker du att det låter krångligt att behöva ansöka om tillstånd för att få sälja tobak? Med vår tjänst ”Ombud för tobakstillstånd” så kan vi hjälpa dig med hela ansökningsprocessen av ditt tobakstillstånd oavsett om du bedriver detaljhandel eller partihandel.

Vad krävs för att erhålla tobakstillstånd:

Bedömningen kommer bli liknande den bedömning som görs då man ansöker om serveringstillstånd, där Kommunen, Polismyndigheten och Skatteverket kommer granska både personlig och ekonomisk lämplighet.

Alla som har ett betydande inflytande i verksamheten prövas. En person med betydande inflytande kan till exempel vara en aktieägare eller en styrelseledamot. För erhålla tobakstillstånd krävs dessutom att den som säljer tobaksvaror ska utöva särskild kontroll (egenkontroll) över försäljningen och ansvara för att det finns ett lämpligt egenkontrollprogram. Ett egenkontrollprogram är dessutom ett villkor för att en ansökan om tillstånd ska anses vara komplett.

Krogarna har sedan 7 år tillbaka hjälpt den som ansökt om serveringstillstånd som ombud och kan nu även hjälpa dig som ska sälja tobak, detta oavsett om du bedriver partihandel eller detaljhandel med tobak.

– Det ställs ett oerhört ansvar på den som ska sälja tobak, precis som för den som säljer alkohol. Vi på Krogarna.se kommer att se till att våra ombudskunder är lämpliga för sin uppgift genom att säkerställa ett gediget egenkontrollprogram och verktyg för att utbilda hela personalstyrkan. Vi har kunnat säkerställa detta för våra kunder kring serveringstillstånd och det blir nu ett naturligt steg att även kunna erbjuda detta för den som ska sälja tobak, säger Mattias Högstedt, VD på Krogarna.se.

 

Vad innebär tjänsten Ombud för Tobakstillstånd?

 • Vi går igenom dina förutsättningar för att få ett tobakstillstånd
 • Vi utbildar dig i tobakslagen
 • Vi ansöker om ditt tillstånd, stadigvarande tillstånd eller för ett enskild tillfälle
 • Vi hjälper dig med ditt egenkontrollprogram
 • Vi sammanställer din finansieringsplan för din verksamhet
 • Vi kontrollerar lämpligheten på personerna med betydande inflytande i verksamheten
 • Vi sköter all kontakt med  myndigheter, inklusive hjälper till att besvara remissyttranden, tills du har fått ditt tillstånd.
 • Telefonsupport från oss alla dagar i veckan under processen
 • Detta gör att du självklart sparar en massa tid då vi gör det korrekt från start. Vi tar hand om allt det krångliga och du kan koncentrera dig på din verksamhet

Kontakta oss:

Har du frågor och funderingar så kan du antingen maila kundtjanst@krogarna.se eller ringa oss direkt på 010-139 19 90.

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

  Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy