Längtar du efter ledighet? Nu är det bara några veckor kvar tills påsken är här och vi alla kan förhoppningsvis pusta ut lite. För dig som krögare gäller det att upplysa dina kunder om era öppettider och se till att din personal har koll på livsmedelshanteringen. En annan aspekt av påsken är maten. De mest populära livsmedlet är ju självklart äggen. Konsumtionen ökar kopiöst under just påskveckan.

Äggkonsumtionen i Sverige har ökat med nästan 7 procent under 2016. Det är bland annat tack vare de hälsosamma trenderna. Många har fått ökat intresse för att äta mindre kött, renare råvaror och mindre socker. Då är ägg en bra råvara att använda sig av då de innehåller mycket protein och mättar bra. Under påskveckan äter vi svenskar 70 miljoner ägg, vilket är dubbelt så mycket som i vanliga fall. Det betyder att varje svensk i genomsnitt äter ett ägg om dagen hela veckan. 

Tillfälliga öppettider

Många krögare väljer att ändra sina öppettider under påskveckan. Vissa väljer att stängt helt, andra har öppet mindre och en tredje har öppet mer. Se till att gå ut med er information i tid, skriv öppettiderna tydligt på hemsidan och på Facebooksidan så att kunderna vet.

Tillfälliga menyer

Ett trevligt inslag i påsk kan vara att influera menyn med säsongs baserad råvaror eller klassisk påskmat. Tänk då på hur ni hanterar dessa livsmedel, hur ska ägg, räkor och sill förvaras? Se till att utbilda din personal i livsmedelshantering inför påsk. Särskilt om ni serverar påskbord eller andra typer av bufféer där maten står framme under en längre tid. Då är det oerhört viktigt med rätt temperatur och renlighet. Här hittar du rätt utbildning för dig och din personal.

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy