• Utbildningar
  • Abonnemang
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
Meny
  • Utbildningar
  • Abonnemang
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
Logga in
0
Inga produkter i varukorgen.
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Kontakt
  • Sponsorer
  • Myndigheter
  • Referenser
  • Om företaget
  • Cookies
  • FAQ
  • Blogg
Meny
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Kontakt
  • Sponsorer
  • Myndigheter
  • Referenser
  • Om företaget
  • Cookies
  • FAQ
  • Blogg

Påsken är påväg

  • Hem
  • / Nyheter
  • / Påsken är påväg
  • Mattias Högstedt
  • mars 21, 2017
  • 9:55 f m

Påsken är påväg

Längtar du efter ledighet? Nu är det bara några veckor kvar tills påsken är här och vi alla kan förhoppningsvis pusta ut lite. För dig som krögare gäller det att upplysa dina kunder om era öppettider och se till att din personal har koll på livsmedelshanteringen. En annan aspekt av påsken är maten. De mest populära livsmedlet är ju självklart äggen. Konsumtionen ökar kopiöst under just påskveckan.

Äggkonsumtionen i Sverige har ökat med nästan 7 procent under 2016. Det är bland annat tack vare de hälsosamma trenderna. Många har fått ökat intresse för att äta mindre kött, renare råvaror och mindre socker. Då är ägg en bra råvara att använda sig av då de innehåller mycket protein och mättar bra. Under påskveckan äter vi svenskar 70 miljoner ägg, vilket är dubbelt så mycket som i vanliga fall. Det betyder att varje svensk i genomsnitt äter ett ägg om dagen hela veckan. 

Tillfälliga öppettider

Många krögare väljer att ändra sina öppettider under påskveckan. Vissa väljer att stängt helt, andra har öppet mindre och en tredje har öppet mer. Se till att gå ut med er information i tid, skriv öppettiderna tydligt på hemsidan och på Facebooksidan så att kunderna vet.

Tillfälliga menyer

Ett trevligt inslag i påsk kan vara att influera menyn med säsongs baserad råvaror eller klassisk påskmat. Tänk då på hur ni hanterar dessa livsmedel, hur ska ägg, räkor och sill förvaras? Se till att utbilda din personal i livsmedelshantering inför påsk. Särskilt om ni serverar påskbord eller andra typer av bufféer där maten står framme under en längre tid. Då är det oerhört viktigt med rätt temperatur och renlighet. Här hittar du rätt utbildning för dig och din personal.

Dela det här

Facebook
Twitter
LinkedIn

Table of Contents

Gå med i vårt nyhetsbrev

Andra läste även

Det perfekta julbordet

Driver du ett serveringsställe – se hit

Att redogöra pengarna för serveringstillstånd

Nya bestämmelser vid försäljning av e-cigaretter och e- vätskor med högre halter av nikotin

Krogarna.svg
  • Kundtjänst: 010-139 19 90

Kontakt

Ring oss på

010-139 19 90

Skicka mail

kundtjanst@krogarna.se

Vår adress

Strandvägen 7a 114 56 Stockholm Hoegstedt Consulting AB

Information

  • Kontakta oss
  • Företaget
  • FAQ
  • Blogg

Erbjudande

  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Myndigheter
  • GDPR/cookies

Resurser

  • Referenser
  • Logga in
  • Varukorg

Copyright © 2023 – Alla rättigheter behållna -Krogarna.se

Facebook Linkedin Vimeo

För att dig bästa möjliga upplevelse av krogarna.se använder vi cookies.
Du kan läsa mer om vilka cookies det är eller stänga av dom i inställningar.

Krogarna
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på krogarna.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

Nödvändiga kakor

Om du fortsätter surfa på krogarna.se så samtycker du till att nödvändiga kakor används. Nödvändiga kakor används för att:

  • Spara dina önskade inställningar för just kakor.
  • Känna av om du är inloggad eller inte
  • För att du ska kunna lägga saker i kundvagnen i vår shop.
  • För att dölja de dialogrutor som du väljer att trycka bort.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.

Tredjepartskakor

Den här sidan använder Google Analytics för att kunna samla in information som antalet besökare på sidan och vilka blogginlägg som är populärast.

Om du låter den här kakan vara påslagen hjälper du oss förbättra innehållet på krogarna.se.

Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

Integritetspolicy

Du hittar mer information om vår integritetspolicy här.