Innan den 16 maj förlängde Folkhälsomyndigheten de dåvarande restriktionerna till 1 juni. De presenterade även lättnader på restriktionerna inför sommaren som vi alla har väntat på, speciellt restaurangbranschen. Från och med i dag kan vi se vissa lättnader i form av bland annat förlängda öppettider för restauranger och krogar. Folkhälsomyndigheten fortsätter dock att poängtera hur viktigt det är att avstånd fortfarande hålls och att vi är uppmärksamma på symptom.

Vilka är de nya riktlinjerna, fr.o.m. 1 juni?

För arrangemang utomhus med anvisade sittplatser höjs antalet till 500 deltagare. För arrangemang utomhus utan anvisade sittplatser höjs taket till 100 personer.

Restauranger, barer och caféer får ha öppet lite längre, till klockan 22.30. Alkohol får serveras fram till klockan 22.00. Dock gäller fortfarande fyra personer per bord och minst en meter mellan sällskapen.

Från och med den 1 juni kommer stadigvarande tivolinöjen som till exempel Gröna Lund och Liseberg, marknader och motionslopp att kunna öppna, men med krav på smittskyddsåtgärder.

Antal personer på sporttävlingar, teater och konserter och andra allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus är fortfarande 8 personer, men om alla är sittande kan upp till 50 personer tillåtas.

Vill du läsa mer? Tryck på länken här: https://www.krisinformation.se/nyheter/20212/maj2/restriktioner-forlangs-till-och-med-den-1-juni

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy