• Utbildningar
  • Bli Medlem
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Bli Medlem
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Referenser
  • Om företaget
  • Kontakt
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Referenser
  • Om företaget
  • Kontakt
  • Logga in

10 enkla knep som ökar din restaurangs lönsamhet

  • Mattias Högstedt
  • september 27, 2017
  • 4:33 e m

10 enkla knep som ökar din restaurangs lönsamhet

Att ha en lönsam verksamhet är ett gemensamt huvudmål för alla entreprenörer. Det kan i tanken ses som enkelt men desto svårare att utföra i praktiken. Definitionen av lönsamhet förenklat beskrivet är att intäkterna ska vara högre än kostnaderna där vinsten bör sättas i förhållande till företagets totala kapital. Här nedan ger vi 10 enkla knep som kan öka er restaurangs lönsamhet.

10 enkla knep för din restaurang

  • Uppdatera menyn kontinuerligt. Att ha en uppdaterad meny och en meny som följer årstiderna på året. Vissa maträtter passar bättre under sommarhalvåret och andra under vinterhalvåret.
  • Skapa en “paradrätt.” Skapa en maträtt som är signifikativ för just din restaurang, och som gör det enkelt att skapa ett gott ryckte om både maträtten och restaurangen i sig.
  • Minska personalkostnaderna. Personalkostnaderna är en av det största kostnaderna för många företag. Se till att bemanna din restaurang rätt och efter behov.
  • Marknadsföring. Att marknadsföra sin verksamhet är en av de viktigaste punkterna, och då inte enbart via ett gott rykte. Genom att använda sig av sociala medier som den främsta marknadsföringskanalen når ni ut till många kunder samtidigt på ett billigt och snabbt sätt.
  • Take away meny. Bredda er försäljning och kundkrets. Alla är inte sugna på att sitta på restaurang för att äta restaurangmat. Se till att det finns en take away meny och en möjlighet för dessa kunder att även kunna beställa mat från restaurangmenyn.
  • Ta betalt för extra beställningar. Glöm inte att ta betalt för extrabeställningar som kunderna gör. Mer att dricka, extra bröd, extra sås. Det påverkar inte omsättningen på kort sikt men kan i långa loppet ses som onödigt svinn som resulterar i en negativ påverkan på omsättningen.
  • Minska råvarukostnaden. En av de andra stora kostnaderna för de flesta företag. Se till att beställa dina råvaror vid rätt tidpunkt och i rätt mängd.
  • Skaffa dig stamkunder. Återkommande kunder ger företaget en stabil kundkrets och ett säkrare intäktsflöde. Stamkunder står ofta för de största intäkterna i ett företag.
  • Tilltalande inredning. Valet av inredning har större inverkan på kunden än vad man kan tro. Genom en tilltalande och välkomnande inredning kommer inte bara trivseln hos kunden öka. Betalningsviljan kommer även göra detsamma.
  • Skapa ett gott rykte! Ett gott ryckte är det bästa sättet för ett företag att öka sin lönsamhet på. Rykten och rekommendationer sprids snabbt. Vem skulle inte testa att gå på en restaurang som en bekant rekommenderat?

En ökad lönsamhet ur ett företagsekonomiskt perspektiv

Listan gav 10 enkla knep och möjligheter till förbättringar för att öka lönsamheten på en restaurang. Mer övergripande och de grundläggande faktorerna för ett företag att öka lönsamheten ur ett företagsekonomiskt perspektiv delas in i två olika bitar: 1. Öka vinstmarginalen. Genom antingen ökade intäkter eller via kostnadsreduktion. 2. Ökning av kapitalomsättningshastigheten. Genom att öka intäkterna utan att binda mer kapital eller genom att minska det totala kapitalet. Två enkla och övergripande åtgärder för alla verksamheter.

Lycka till!

Dela det här

Facebook
Twitter
LinkedIn

Table of Contents

Gå med i vårt nyhetsbrev

Andra läste även

Möt Daniel – beroendesnack

Kan man verkligen dö av en jordnöt? – Tips ifrån en expert!

Fem tips till dig som driver restaurang i lågkonjuktur

Expansionstips med Ahmed Chukair

Krogarna.svg
  • Kundtjänst: 010-139 19 90

Kontakt

Ring oss på

010-139 19 90

Skicka mail

[email protected]

Vår adress

Strandvägen 7a 114 56 Stockholm Hoegstedt Consulting AB

Information

  • Kontakta oss
  • Företaget
  • FAQ
  • Blogg

Erbjudande

  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Myndigheter
  • GDPR/cookies

Resurser

  • Referenser
  • Logga in
  • Varukorg
© 2023 – Krogarna.se (Powered by ZAZY Marketing)
Facebook Linkedin Vimeo
Manage Consent
To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional Alltid aktiv
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Hantera alternativ Hantera tjänster Hantera {vendor_count}-leverantörer Läs mer om dessa syften
View preferences
{title} {title} {title}