Restaurangpriset Årets Affärskrog delades ut under en gala på Waterfront av Di Weekend. På plats var över 200 gäster från branschen. Björn Franzén som driver restaurangen Bobergs Matsal sedan mars i år kammade hem priset. Den 100-åriga lokalen är belägen på NK och serverar svensk husmanskost samt rätter från det franska köket av hög kvalité.

Motiveringen till det fina priset löd: 

”Björn Frantzén sprider stjärnglans över en glamorös 100-åring och återupprättar ett klassiskt krogkoncept i historisk miljö. Di Weekends utmärkelse Årets Affärskrog 2015 går till Bobergs Matsal.”

Björn Frantzén driver sedan tidigare många framgångsrika restauranger i Stockholm, kanske mest känd för sin tvåstjärniga restaurang Frantzén. Restaurangen är rankad som en av landets bästa och är under inspektion av Michelins inspektörer. Men Frantzén siktar inte på någon Michelinstjärna på Bobergs Matsal, ”Fick jag välja mellan en stjärna och Årets affärskrog skulle jag välja Årets affärskrog, för det är det vi vill vara. Och det säger jag helt ärligt. För mig är det roligare med Årets affärskrog.”

Mer info samt citat här & här.

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy