Restauranger och hotell drabbas nu hårt i sviterna av coronaviruset, covid-19. Personal varslas och många korttidsanställda står nu utan jobb. Samtidigt kämpar krogarna med avbokningar och bord som står tomma. Vi på Krogarna.se har tillsammans med expertpersoner och krögare satt ihop en lista med tips som restauranger kan ha användning av nu i kristider.

Erbjud mat på take away
Gå ut med information om att ni erbjuder mat på take away. Se till att maten fortfarande läggs upp snyggt, då kan gäster få känslan av ett restaurangbesök på hemmaplan. Kanske har ni möjlighet att erbjuda rabatt på take away eller till och med hemleverans?

Lansera presentkort
Alla intäkter är viktiga för att restaurangernas överlevnad. Gå ut med att ni säljer presentkort som gäster kan använda vid ett senare tillfälle. Stammisarna på er krog bör finnas där för er i vått och torrt!

Öka avstånden mellan borden
Om möjligt öka avstånden mellan alla bord och försök att placera gästerna med längre avstånd från varandra.

Ta bort buffé och självserveringar
Ta bort buffén och byt ut mot tallriksservering. Undvik att ha bestick, sugrör, bröd etc. i behållare där gäster kan ta själva.

Inför väntelista om ni redan har fullbokat
Nu när avbokningar är mer frekvent än någonsin tidigare se till att ni har väntelista om det är fullbokat. På så sätt ökar chanserna att kunna att fylla upp borden.

Utöka städrutinerna
God hygien och renlighet i restaurangmiljöer är alltid viktigt. Nu i virustider se till att toaletter, dörrhandtag, kortterminaler etc. görs rent ofta. Dubbelkolla så att tvål, handsprit, engångshanddukar och toapapper alltid finns på toaletterna.

Sätt upp rutiner för personalen
Påminn personalen om att tvätta händerna regelbundet, använda plasthandskar vid behov och framför allt stanna hemma om man mår dåligt.

Sammanfattnigsvis är det tuffa tider just nu för hela besöksnäringen. Se till att att kontinuerligt hålla er uppdaterade på Folkhälsomyndighetens hemsida för att följa utveckligen av coronaviruset och myndigheternas senaste rekommendationer. Vi på Krogarna.se uppmanar alla att stötta sina lokala restauranger och pubar.

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy