Det är svårt att veta vilka restauranger man ska besöka i Sverige och världen över. Urvalet av restauranger är enormt och många restauranger håller hög klass. Lättast att ta reda på om en restaurang är värd ett besök är genom att höra sig för med personer som tidigare har besökt restaurangen . Vi på Krogarna har hört oss runt bland Sveriges kockelit för att få deras bästa tips på restauranger.
Le Louis XV, Monte Carlo
Bildkälla: Hollywoodreporter
Restaurangtipsare: Fredrik Eriksson
Driver: Långbro Värdshus i Älvsjö och Restaurang Asplund i Solna.
Fredriks kommentar: “Det är en klassisk restaurang som är helt storartad. Det är en trestjärnig restaurang med en touch av det provensalska köket som de gör på ett helt enastående sätt!”
Eleven Madison Park, New York
Bildkälla: Exploretock
Restaurangtipsare: Tommy Myllymäki
Driver: Julita Wärdshus
Tommys kommentar: “Det som de gör där är något speciellt och det finns något fantastiskt i att servera den mängd gäster som de gör och samtidigt kunna göra det på den allra högsta nivån. Personligen har jag besökt restaurangen ett flertal gånger och varje besök uppskattar jag otroligt mycket.”
&
Restaurangtipsare: Håkan Thörnström
Driver: Thörnströms kök, Privata rum & Studio Thörnström
Håkans kommentar: “Det är dyrt som satan men tycker man om mat och dryck på en hög nivå så är den restaurangen det enda alternativet.”
La Coupole, Paris
Bildkälla: Timeout
Restaurangtipsare: Nils Molinder
Driver: Wedholms, Ulla Winbladh, KB och Wedholms fisk.
Nils kommentar: “Hela restaurangen är ett spektakel och en hierarki som funnits där i 70-80 år. Det är en puls man trivs i. Det är inget “fancy” ställe men det är däremot en riktig häftig upplevelse som man länge kommer bära med sig!”
La Bastide de Moustiers, Moustiers Saint Marie
Bildkälla: Welcomebeyond
Restaurangtipsare: Melker Andersson
Driver: Ett flertal restauranger tillsammans med kollegan Danyel Couet för Group F12.
Melkers kommentar: “Det är ett fantastiskt hotell tillhörande en lite schysst restaurang. Det är enkel och bra mat med en provensalsk inriktning.”
Martin Berasategui, San Sebastian Spanien
Bildkälla: Guiarepsol
Restaurangtipsare: Ulf Wagner
Driver: Sjömagasinet i Göteborg.
Ulfs kommentar: “De har den kompletta upplevelsen där allt är i total harmoni. De har perfekt mat, prefekt service, perfekta vinkombinationer och till skillnad från många andra bra restauranger så är det inte svindyrt.”
Fäviken, Åre
Bildkälla: VisitÅre
Restaurangtipsare: Ulrika Brydling
Driver: Driver Bro Park Krog ute i Upplands bro
Ulrikas kommentar: “Miljön där är helt unik, maten och upplevelsen likaså. Restaurangen är något mer än att bara äta god mat.“
Yauatcha, London
Bildkälla: Favfood
Restaurangtipsare: Henrik Norström
Driver: Lux dag för dag på Lilla Essingen, B.A.R, Eat, Penny & Bill, Open Café, The Bakery.
Kommentar: “Yauatcha i London serverar klassik kinesisk mat, de har varit en stor inspiration till min egna restaurang.”
Bildkälla: Luigi Pozzoli on Unsplash