Jiray Seropian är Sveriges egna kebabexpert som driver Kebabspotting på Instagram, där finns det ärliga recensioner om allt från kebab och burgare till ramen, pizza och tunnbrödsrullar från världens alla hörn. Han driver också den populära restaurangen Meat on a stick (MOAS) där dem lagar den perfekta kebaben helt från grunden. Vi har fått äran att intervjua honom!

Berätta lite om dig själv?

Entreprenör och streetfood-nörd som är född och uppvuxen i Norrköping. Jag flyttade till Stockholm i samband med öppningen av MOAS för cirka 6 år sedan. Bakgrund inom telekom/IT/sälj.

Vad är absolut viktigast för en bra kebab?

Bra råvaror, utan tvekan. Man får inte ta några som helst genvägar.

Vad dricker man till en riktigt bra kebab?

Jag föredrar en bra hantverksöl, gärna MOAS egna som bryggs av Mikkeller exlusivt för MOAS. Världens första och enda kebab-öl.

Vad är det som inspirerar dig i ditt arbete?

Att konstant sträva efter att hela tiden lära mig mer och bli bättre. Kebabspotting-resan har alltid drivit mig till att aldrig sluta jaga perfektion och höja ribban på MOAS. Det vi serverar idag är bättre än förra året och det vi kommer servera om ett år kommer vara bättre än det vi gör idag.

Vad är du mest stolt över?

Att jag aldrig ger upp. Oavsett hur tufft och svårt något är.

Vad är ditt bästa framgångstips för att lyckas i restaurangvärlden?

Våga lita på din egna produkt och låt ingen intala dig något annat.

Vad är ditt största professionella misslyckande?

Jag gick på många, väldigt kostsamma missöden i samband med att jag gav mig in i restaurangbranschen. Det är dock inget jag egentligen ångrar, dessa misstag lärde mig ofantligt mycket.

Var ser du dig själv om 5 år?

Förhoppningsvis äter jag streetfood ståendes vid ett hål i väggen någonstans i ett outforskat land.

Slutligen, har du något att säga om Krogarna.se?

Mina erfarenheter med Krögarna har varit väldigt bra. Professionellt och snyggt upplägg och en bra dialog hela vägen fram till mål.

Vi tackar Jiray för intervjun och vill ni veta mer om honom och hans jobb, kika in på instagram här:

Kebabspotting

Meat on a stick 

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy