Julbord – boven till vinterkräksjukan?
Nu i juletider härjar viruset Noro, mer känt som vinterkräksjukan, runt om i landet. Det är även nu som julmatsbuff...
Nu i juletider härjar viruset Noro, mer känt som vinterkräksjukan, runt om i landet. Det är även nu som julmatsbuff...
Nu i juletider härjar viruset Noro, mer känt som vinterkräksjukan, runt om i landet. Det är även nu som julmatsbufféerna dukas fram i landets alla hörn. Smittorisken för magsjuka ökar då markant och det finns vissa viktiga förhållningsregler som man bör tänka på. Om dessa informerar smittskyddssamordnare Mats Lindblad, ”Tvätta alltid händerna innan du befattar dig med mat, och laga aldrig mat till andra när du är sjuk. Låt inte heller mat man tar i, som ägg, skinka och kalla revbensspjäll, stå framme för länge”, säger han.
Det gäller därför att du som krögare vet att din personal har kunskap om vad som gäller vid hantering av livsmedel. Hur man ska handskas med kall och varm mat är också viktiga aspekter i juletider. För att hjälpa dig som krögare har vi en kurs i livsmedelshygien – Grundkurs i Livsmedelshygien.