Aktivt liv, saker bortprioriteras?

Med dagens aktiva liv kan man glömma bort och knappt hinna med det man planerat. Det man planerar att göra kan på några sekunder ändras med en annan uppgift som måste prioriteras.

Allt går inte att planera men man kan underlätta dagarna, veckorna och månaderna. Genom att ha dagliga, vecko- och månadsrutiner besparar man på den interna tiden som man aldrig får betalt för och man kan satsa mer tid på det som drar in pengar.

Många gör bokföring en gång i månaden för att hinna göra klart underlagen till Skatteverket. Man tänker att det inte tar så långt tid ändå sitter man där stressad över att hinna färdigt i tid och blir sen ännu mer stressad när någon ringer eller kommer in. Stress ökar risken för felaktigheter i vad man än gör.

Daglig rutin

Att ha daglig rutin genom att t.ex. kontrollera bankkontot så alla leverantörsfakturor är betalda och kundfakturor inkommit leder till ett bättre kassaflöde. Du riskerar inga påminnelse- eller inkassoavgifter på missade leverantörsfakturor. Du får en chans att skicka påminnelse till kunder som glömt betala kundfakturan till dig och kan prognostisera kassaflödet för framtiden.

Att ha en veckorutin hjälper dig att kontrollera att allt är gjort och stämmer överens med dina mål. Saknas något hinner du lösa det innan månaden är slut. Månadsrutinen hjälper dig att sammanställa, stänga månaden och deklarera till Skatteverket.

Vi på Krogarnas Redovisning skräddarsyr rutiner till våra krögare för att spara värdefull arbetstid som ni istället kan lägga på gästerna.

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy