• Utbildningar
  • Bli Medlem
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Bli Medlem
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Referenser
  • Om företaget
  • Kontakt
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Referenser
  • Om företaget
  • Kontakt
  • Logga in

Möt Christina Rönnängsgård på BAKA stenungsbageri

  • Mattias Högstedt
  • mars 14, 2017
  • 10:42 f m

Möt Christina Rönnängsgård på BAKA stenungsbageri

Vi har pratat med Christina Rönnängsgård som sedan som sedan drygt 3 år tillsammans med sin man driver BAKA stenugnsbageri i Göteborg. Hon berättar om vad serveringstillståndet inneburit för deras verksamhet, vad hon har för tips till nya krögare samt hur hon ser på framtiden med BAKA.

BAKA.JPG

Vad är BAKA Stenugnsbageri?

BAKA är ett Stegungsbageri med ambitionen att vara ekologiska. Vi bakar allt i från grunden och är väldigt stolta över det. Sen är BAKA tvådelat, vi har dels ett bageri med café och även ett café med bistro. Båda är vackert belägna i gamla varvsområden. Bageriet hittar du i Sannegårdshamnen & Cafe/Bistrot i Eriksberg. Vår vision är att få det mysigaste caféet/bageriet med de bästa produkterna och med den trevligaste personalen, åtminstone i Göteborg.

Varför tog du kontakt med oss?

Vi ville kunna erbjuda våra gäster ett glas vin eller öl. Vi insåg snabbt att det var väldigt mycket jobb med att få alkoholtillstånd. När vi fick kontakt med Mattias på Krogarna så kände vi direkt att han hade kompetensen som vi saknade och vi valde att gå via honom.

Hur har din verksamhet förändrats sedan ni fick serveringstillstånd?

Vi har ökat vår omsättning med 35% och det är det som gjort att vi nu förtiden faktiskt går med vinst. Faktiskt så säljer vi inte så mycket alkohol som jag först hade trott utan mer mat.

Vad har varit svårast med att driva BAKA?

Det har varit osäkerheten kring de ekonomiska. Första året backade vi 1 miljon och andra året backade vi med fyrahundratusen och vårt tredje år gjorde vi en liten vinst. Så de går absolut åt rätt håll och nu kommer ju uteserveringssäsongen också så det blir nog jättebra. En annan utmaning med att driva eget är att de också är svårt att rekrytera kompetent personal som blir kvar på företaget.

Vad är de bästa med att driva eget?

Det bästa är att det är så fritt och omväxlande och sen så tycker jag att det är roligt att få bestämma själv.

Vad har du för tips till någon som vill öppna restaurang/café likt BAKA?

De måste ha ordentligt med pengar och tålamod och inte vara rädda. Skulle sammanfatta det i tre ord; pengar, tålamod och mod.

Hur ser era framtidsplaner ut?

Vi har planer på att försöka rikta in oss mer från bageriets sida direkt till företag. Det ligger mycket företag här i området. Då skulle vi eventuellt även bygga om bageriet igen för att få plats med mer kylar och en till kavlingsmaskin. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela det här

Facebook
Twitter
LinkedIn

Table of Contents

Gå med i vårt nyhetsbrev

Andra läste även

Möt Daniel – beroendesnack

Kan man verkligen dö av en jordnöt? – Tips ifrån en expert!

Fem tips till dig som driver restaurang i lågkonjuktur

Expansionstips med Ahmed Chukair

Krogarna.svg
  • Kundtjänst: 010-139 19 90

Kontakt

Ring oss på

010-139 19 90

Skicka mail

[email protected]

Vår adress

Strandvägen 7a 114 56 Stockholm Hoegstedt Consulting AB

Information

  • Kontakta oss
  • Företaget
  • FAQ
  • Blogg

Erbjudande

  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Myndigheter
  • GDPR/cookies

Resurser

  • Referenser
  • Logga in
  • Varukorg
© 2023 – Krogarna.se (Powered by ZAZY Marketing)
Facebook Linkedin Vimeo
Samtycke

För att ge den bästa upplevelsen använder vi teknik såsom cookies för att lagra och/eller få åtkomst till enhetsinformation. Genom att samtycka till denna teknik kan vi behandla data såsom surfvanor eller unika ID:n på denna webbplats. Om du inte samtycker eller återkallar ditt samtycke kan det påverka vissa funktioner och egenskaper negativt.

Funktionella Alltid aktiv
Den tekniska lagringen eller åtkomsten är absolut nödvändig för det legitima syftet att möjliggöra användningen av en specifik tjänst som uttryckligen begärts av abonnenten eller användaren, eller för det enda syftet att genomföra överföring av en kommunikation via ett elektroniskt kommunikationsnät.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistik
Den tekniska lagringen eller åtkomsten som uteslutande används för statistiska ändamål. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marknadsföring
Den tekniska lagringen eller åtkomsten krävs för att skapa användarprofiler för att skicka reklam, eller för att spåra användaren på en webbplats eller över flera webbplatser för liknande marknadsföringsändamål.
Hantera alternativ Hantera tjänster Hantera {vendor_count}-leverantörer Läs mer om dessa syften
Visa inställningar
{title} {title} {title}