Efter de fruktansvärda terrordådet som skedde i fredags eftermiddag i vår huvudstad Stockholm så vill vi idag skänka våra tankar till alla offer och anhöriga till de som miste sina liv. Vi skänker också våra tankar till alla de som fick vittna det som hände och sedan vill vi tacka all polis och räddningstjänst som agerade snabbt i katastrofen.

Lastbilsattacken i Stockholm

Fredagen den 7:april drabbades Sverige av en katastrof när en lastbil kör in i en folkmassa på en av Stockholm största gågator, Drottninggatan under eftermiddagen. På fredagskvällen kom det rapporter om att 4 st människor blivit dödade under attacken och i dagsläget behandlas fortfarande många av de som skadats under attacken på sjukhus.
I söndags eftermiddag samlades tusentals människor på Sergelstorg för att hedra offren av det misstänkta terrordådet genom en tyst minut.

Jenny Nguyen skapade hashtagen #openstockholm

22 åriga Jenny Nguyen är tjejen bakom hashtagen #openstockholm. Idén kom när hon nåddes av de första nyheterna om att det skett en lastbilsattack i närheten av hennes kontor i Stockholm, då hon mindes hur invånarna i Paris hanterat terrordådet som skedde där år 2015. Det man gjorde i Paris och som snabbt spred sig var att människorna började använda sig av hashtags i sociala medier för att på så sätt hjälpa varandra.Därför bestämde sig Jenny för att göra något liknande för de drabbade i Stockholm genom att samordna insatserna genom sociala medier och den hashtag hon döpte till #openstockholm.

Framtiden – #opensweden

Vilket fantastiskt initiativ av Jenny och alla andra som hakade på, nu tar vi det nationellt. #opensweden borde vara något som vi alla strävar efter framöver där det blir än viktigare med ett samhälle som är mer öppet och där vi bör stå enade som både ett gemensamt folk och ett gemensamt land.
Nu efter en sådan här kris är restauranger en plats där vi kan samlas på för att reflektera och prata om våra tankar och frågor kring det som skett. I framtiden kommer restaurang- och krogverksamhet att vara fortsatt viktigt för att skapa både samhörighet och gemenskap där dessa platser samlar människor till att både mötas och umgås. Så ett stort tack till alla er krögare och er som arbetar i restaurangnäringen.

Här nedan kan ni ta del av Mattias videoklipp där han berättar om varför det är så viktigt med ett öppet samhälle.

 

 

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy