Utbildningens innehåll:

8 delprov

5 videokurser

1 slutprov

 • Utbildningsfilmer med expertperson
 • Texter och tydlig grafik i filmerna
 • Ett delprov efter varje video
 • Kursmaterial till utbildningen (svenska, engelska och arabiska)
 • Ett omfattande slutprov som testar dina kunskap
 • Kursintyg/ Diplom
 • Effektiv studietid 8 timmar
 • Kursen är tillgänglig i 3 månader
 • Betrodda av små och stora organisationer där bland annat; Scandic, IKEA, SPG Arena, Compass Group m.fl.

Lägg i varukorgen

1650 sek (exkl. moms)

 

Denna utbildning i alkohollagen är för dig som vi slippa reklam i utbildningen och som inte vill bli kontaktad av sponsorer med bra erbjudanden. Vill du ändå ha bra erbjudanden från företagssponsorerna så kan du kontakta oss på Krogarna direkt.

Om utbildningen

Denna utbildning finns på svenska, engelska och arabiska. Önskar du att få tillgång till den engelska eller arabiska utbildningen i den svenska alkohollagstiftningen så behöver du registrera ett konto på följande länk https://prov.krogarna.se/register

Utbildningen Serveringstillstånd är uppbyggd så att du ska få med dig rätt kunskaper i alkohollagen på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Denna utbildning säkerställer att du får med dig rätt kunskap för varje del genom att nästa del först låses upp när du klarat kunskapskravet på delen innan.

Utbildningen sker i vår utbildningsplattform, d.v.s. den är online. Denna utbildning i alkohollagen innehåller filmer, delprov, slutprov och kursmaterial. Efter godkänt slutprov får du ett kursintyg som du med fördel kan sätta upp på ditt serveringsställe för att visa att du har goda kunskaper i alkohollagen.

För dig som ska göra kunskapsprovet i alkohollagen hos kommunen är denna utbildning som skräddarsydd för att du ska klara provet på första försöket. Proven i utbildningen är nämligen uppbyggda på samma sätt som kunskapsprovet hos kommunen.

Kursen innehåller dessa områden:

 • Alkoholpolitik
 • Tillsyn
 • Servering
 • Mat, lokal & utrustning

Utbildare

Utbildaren i kursen är Mattias Högstedt som också är grundare av Krogarna.se. Mattias har tidigare arbetat som polis och haft arbetsuppgifter med bland annat civila och uniformerade tillsyner på restauranger, nattklubbar och caféer. Mattias har även hållit i föreläsningar i alkohollagen och ansvarsfull alkoholservering både för myndighetspersoner, krögare och restaurangpersonal. Mattias hjälper även ett hundratal restauranger om året att skaffa sina serveringstillstånd genom att han representerar dessa bolag som ombud, se vår ombudstjänst.

Utbildningens upplägg

Utbildningen Serveringstillstånd innehåller 5 st lärarledda filmer. För att ta till dig all information är det viktigt att du noga går igenom alla filmerna. För att kunna ta dig vidare i utbildningen så måste du klara varje delmoment. Du kan gå igenom alla frågor och filmer hur många gånger du vill under utbildningstiden.

Förbered dig till kunskapsprovet

Proven i denna utbildning har samma upplägg som kunskapsprovet hos kommunen. Proven består av frågor med olika svarsalternativ, där ett eller flera alternativ kan vara korrekt.

Efter varje utbildningsfilm får du göra ett prov som du måste klara för att nästa del ska låsas upp, detta för att säkerställa att du får med dig rätt och tillräcklig kunskap. Det krävs 90 % rätt för att klara ett prov och kunna gå vidare i utbildningen. Efter genomfört prov kan du se vilka alternativ som var rätt och vilka som var fel.

Efter att du gått igenom alla filmer och delprov kommer du att göra ett slutprov där dina kunskaper testas på hela utbildningen. När du klarat provet kan du ladda ner ditt kursintyg, du är nu också förberedd för att göra provet hos kommunen.

Kursmaterial

Det finns även skriftligt kursmaterial som du kommer åt och kan ladda ned eller läsa direkt på nätet när du är inloggad på ditt konto. Kursmaterialet ligger under fliken ”KURSMATERIAL”, det kan till exempel vara bra att läsa igenom ”Stöd till alkohollagen”. Behöver du kursmaterialet på engelska eller arabiska så har vi det med.

Kursintyg

När du klarat av hela utbildningen får du ett kursintyg som du kan ladda ned i pdf-form. Detta intyg/diplom visar att du har tillräcklig och korrekt kunskap i Sveriges alkohollag.

Hjälp & stöd

Har du frågor eller funderingar så finns vi på Krogarna alltid tillgängliga för dig. Du når oss via chatt, telefon eller mejl.

Mejla på följande adress kundtjanst@krogarna.se 

Ring oss direkt på 010-139 19 90

 

Serveringstillstånd
Serveringstillstånd Serveringstillstånd
5 / 5