Vintern är nu kommen och vad passar bättre än värmande drinkar i denna kyla? När temperaturen kryper neråt lockar inte läskande drinkar och rosévin på samma sätt som dom gör i sommarvärmen. Därför har vi på Korgarna samlat några av våra bästa tips på vintriga drycker, både med och utan alkohol.

1. HOT SHOTS MED GLÖGG

Hot Shots blandar vi vanligtvis med kaffe, Galliano och grädde, men varför inte testa en variant med glögg istället för med den klassiska Galliano? Alkohol eller inte, väljer du själv.

2. PERFEKT IRISH COFFEE

Irish Coffee är en varm, alkoholhaltig kaffedrink som består av irländsk whiskey, socker, varmt kaffe och vispgrädde. I vissa recept menas att sockret måste vara farinsocker. Tricket för en perfekt Irish Coffee är att använda irländsk whiskey och att dricka den genom grädden, så att man får det kalla och det varma samtidigt. En underbar god drink i vinterkylan.

3. VARM CHOKLAD MED RÖDVIN

Hösten och vintern är den varma chokladens högsäsong och vill du göra en vuxenvariant av den goda drycken är ett tips att blanda den med rödvin. Ett klassiskt recept med en twist. Sedan är detta enkelt att göra den alkoholfri om man så önskar.

4. BOMBARDINO

Bombardino är en klassisk afterski-drink med rötter från Italien. Med hälften konjak och hälften äggtoddy gör den verkligen skäl för sitt explosiva namn. Den perfekta ”bomben” serverar du med en stor gräddklick på toppen vilket gör denna spritiga historia farligt god.

5. GIN & TONIC-GLÖGG

Varför välja mellan glögg och GT när man kan ha båda? Företaget Swedish Tonic gjorde en GT-glögg (Gin & Tonic Glögg) tillsammans med Stockholms Bränneri vilket blev en enorm succé. Flaskorna sålde slut på nolltid.GT-glöggen är självklart ekologisk och dricks varm, gärna tillsammans med en kvist rosmarin eller en kanelstång och torkad apelsinskiva.

Källa: https://www.elle.se/mat-och-vin/8-varma-drycker-med-eller-utan-alkohol/4817805

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy