• Utbildningar
  • Abonnemang
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
Meny
  • Utbildningar
  • Abonnemang
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
Logga in
0
Inga produkter i varukorgen.
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Kontakt
  • Sponsorer
  • Myndigheter
  • Referenser
  • Om företaget
  • Cookies
  • FAQ
  • Blogg
Meny
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Kontakt
  • Sponsorer
  • Myndigheter
  • Referenser
  • Om företaget
  • Cookies
  • FAQ
  • Blogg

Att tänka på inför sommarsäsongen

  • Hem
  • / Nyheter
  • / Att tänka på inför sommarsäsongen
  • Mattias Högstedt
  • april 13, 2017
  • 1:50 e m

Att tänka på inför sommarsäsongen

Nu går vi in i en årstid som resulterar i mer sol och bättre väder. Vi kan konstatera att våren är här. Det är äntligen dags att sopa av terrasserna, ställa fram alla utemöbler och förbereda sig för ett högt tryck av hungriga och törstiga besökare. För många restauranger och krögare innebär sommarsäsongen en stor förändring i beläggningen med ett allt högre tryck av gäster. Det gäller att vara förberedd och att ha allt klart för sig redan nu, vad som gäller med bla. menyer, personal och serveringstillstånd. Ja det finns mycket att tänka på.

Frågan är: Är ni redo för sommarsäsongen?

Under sommarperioden är det många restauranger som får allt mer att göra. Inte bara för att vi svenskar söker oss ut för att äta och umgås på en av de mängder restauranger och uteserveringar som slår upp sina dörrar, utan också för att de börjar strömma in turister i vårt avlånga land. Totalt sett kan man se en fortsatt ökning av turismen i Sverige och i de flesta städer i stort. Under år 2016 gjordes totalt 27,1 miljoner övernattningar av såväl svenska som utländska besökare landet över. De restauranger och krögare som kommer ha mest att göra är givetvis våra kända sommarorter och storstadsregioner som Stockholm, Västra Götaland samt Skåne för att nämna några få.

Några punkter att tänka på under sommarens högsäsong

Här kommer några tips på vad ni som krögare bör tänka på inför kommande säsong:

  • Ha klart med sommarpersonal i god tid innan högsäsongen börjar
  • Lär upp din personal- se till att utbilda din personal gällande menyn både mat- och dryckesväg
  • Utbilda din personal i ansvarsfull alkoholhantering- då minimerar ni risken för att er restaurang kan bli av med sitt serveringstillstånd
  • Ha en säsongsanpassat meny- ha en anpassad meny efter årstid och vilken mat som passar bäst för varje säsong eftersom gästernas efterfrågan ändras
  • Kolla siffror och statistik från föregående år- gå tillbaka år för år för att kolla försäljning sedan tidigare för att lättare kunna göra en uppfattning om årets försäljning. Det värsta som finns är om mat eller dryck på menyn tar slut
  • Se också till att kolla statistik på antalet besökande kunder tidigare år, så att ni i förväg kan vara beredda med resurser som extra mycket personal under vissa speciella dagar eller perioder
  • Om ni har uteservering- tänk även på att det är ordning och reda i anslutning till och även utanför uteserveringen
  • Ha Serveringstillståndet klart- har du inte fixat serveringstillståndet inför sommarsäsongen så är det i hög tid att göra det nu. Behöver du hjälp med ombud eller att skaffa ett serveringstillstånd så kan du gå in på vår hemsida och skaffa det här

 

Dela det här

Facebook
Twitter
LinkedIn

Table of Contents

Gå med i vårt nyhetsbrev

Andra läste även

Det perfekta julbordet

Driver du ett serveringsställe – se hit

Att redogöra pengarna för serveringstillstånd

Nya bestämmelser vid försäljning av e-cigaretter och e- vätskor med högre halter av nikotin

Krogarna.svg
  • Kundtjänst: 010-139 19 90

Kontakt

Ring oss på

010-139 19 90

Skicka mail

kundtjanst@krogarna.se

Vår adress

Strandvägen 7a 114 56 Stockholm Hoegstedt Consulting AB

Information

  • Kontakta oss
  • Företaget
  • FAQ
  • Blogg

Erbjudande

  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Myndigheter
  • GDPR/cookies

Resurser

  • Referenser
  • Logga in
  • Varukorg

Copyright © 2023 – Alla rättigheter behållna -Krogarna.se

Facebook Linkedin Vimeo

För att dig bästa möjliga upplevelse av krogarna.se använder vi cookies.
Du kan läsa mer om vilka cookies det är eller stänga av dom i inställningar.

Krogarna
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på krogarna.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

Nödvändiga kakor

Om du fortsätter surfa på krogarna.se så samtycker du till att nödvändiga kakor används. Nödvändiga kakor används för att:

  • Spara dina önskade inställningar för just kakor.
  • Känna av om du är inloggad eller inte
  • För att du ska kunna lägga saker i kundvagnen i vår shop.
  • För att dölja de dialogrutor som du väljer att trycka bort.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.

Tredjepartskakor

Den här sidan använder Google Analytics för att kunna samla in information som antalet besökare på sidan och vilka blogginlägg som är populärast.

Om du låter den här kakan vara påslagen hjälper du oss förbättra innehållet på krogarna.se.

Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

Integritetspolicy

Du hittar mer information om vår integritetspolicy här.