God fortsättning på er! Hoppas ni hade en riktigt fin jul. Nu är det inte långt kvar till ett nytt år och nya möjligheter och snart kommer även den efterlängtade nyårsaftonen. Fyrverkerier, bål, partyhattar och en lyxig middag i goda vänners lag, det är nyårsafton det! Bjud dina gäster på en god nyårsmat och en lyxig dessert och skåla in det nya året. Inför nyårsafton samlar vi på Krogarna våra bästa tips och inspiration för att skapa det perfekta nyåret för dig och dina gäster.

Middag

Den vanligaste platsen att ringa in det nya året är så klart i hemmet. Antingen i form av en välplanerad trerättersmiddag, eller på en trevlig hemmafest. Oavsett vilket alternativ som funkar bäst för dig och ditt sällskap så ska man inte underskatta fina middagar i härligt sällskap. Vad är det då man lagar till nyår? Jo, i Sverige brukar vi oftast köra på trerätters som inkludera exempelvis en god Skagen toast, oxfilé eller skaldjur. Se över att också komponera din meny med ekologiska och närproducerade råvaror och produkter. Allt för att skapa en mer hållbar nyårsafton. Vill ni ha inspiration till maten så hittar ni goda recept här och här.

Vinprovning

Nya restriktioner träder fram och regeringen uppmanar befolkningen till att vara hemma. Vad passar perfekt då till en middag hemma med sina nära och kära? Jo, en vinprovning. Vi på Krogarna erbjuder kursen Vinprovning i världsklass. En kurs för dig som älskar vin och vill lära dig hur du själv kan hålla i en vinprovning. Kursledare är Fredrik Lindfors, välmeriterad sommelier som utnämnts till världens femte bästa sommelier år 2019. Denna kurs är perfekt till alla som älskar goda och välvalda viner.

Bubbel

Det bästa bubblet till nyår kan vara olika beroende på tid på dagen och om det ska drickas med eller utan mat. Vid ankomsten eller minglet är det inte vinet som ska spela huvudrollen utan det sociala umgänget. En försiktigare början ger också möjlighet att kunna stegra dryckesvalen genom hela nyårsmenyn. Till minglet kan ni passa på att bjuda på denna godingen eller varför inte ett kallt glas till maten med denna champagnen? Är det dags att skåla in tolvslaget så passar denna perfekt till fyrverkerierna.

Dekorationer

Sist men inte minst dekorationer. Naturligtvis måste festen glittra och glimma för att den där riktiga nyårs känslan ska infinna sig. Det ska vara fyllt med nyårsdekorationer och nyårspynt, och det måste självklart vara flärdfullt och storslaget för att man ska kunna fira in det nya året på rätt sätt. Allt detta bidrar till en fantastiskt härlig miljö att fira in det nya året. Här och här kan ni hitta exakt det ni behöver för att komplettera eran kväll.

Vi vill med detta önska er alla en lyckad nyårsmiddag och ett Gott Nytt År från oss på Krogarna.se

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy