Vi går en spännande höst till mötes med flera nya lanseringar av intressanta utbildningar. Vi är otroligt stolta över att presentera vårt nästa samarbete med nordiska mästaren i sommellerie Fredrik Lindfors.

Just nu är han en av landets mest framstående sommelierer. Fredrik tog nämligen nyligen två guld under en och samma vecka, först guld i Vana Tallinn Gran Prix i Vilnius och under helgen kammade han hem guld i de Nordiska mästerskapen i Helsingfors. För andra året i rad utsågs han i våras också till vinnare av svenska mästerskapen i sommellerie. Året innan tog Fredrik silver i de nordiska mästerskapen i Köpenhamn.

Tillsammans med oss på Krogarna.se så har Fredrik tagit fram en online-utbildning i Grundkurs i Vinkunskap. Denna grundkurs är till för dig som vill lära dig mer om vin. Kanske arbetar du i en restaurang idag och vill ha mer kunskap eller så är du en privatperson med ett stort vinintresse. Inga förkunskaper krävs. Genom utbildningen får du lära dig mer om vinproduktion, världens vinregioner, mousserande viner, vita viner, röda viner, hantering utav vin och mat och dryck i kombination. Utbildningen spelades in i den berömda Vinkällarn Grappe i Stockholm.

Vi ställde några korta frågor till Fredrik:

Varför är det viktigt att ha kunskaper om vin när man arbetar på restaurang?
– Dels ger det ett seriöst intryck hos gästerna och ger dessutom möjlighet att både merförsälja och uppförsälja, vilket är viktigt för restaurangens omsättning

Varför har du valt att samarbeta med Krogarna.se?
-Det är en seriös satsning som erbjuder gedigna utbildningar till krögare

Vad tror du är positivt med en sådan här utbildning online?
-Tillgängligheten är mycket större när man har möjlighet att ta en utbildning online. Du kan göra kursen precis när det passar dig.

Vem tycker du ska gå denna utbildning?
-Alla som är vinnyfikna och vill ha baskunskaper inom vin.


Kort om Fredrik:
Namn: Fredrik Lindfors. Född: 1986. Bor: Stockholm. Arbete: Fredrik arbetar i dag som chefssommelier på Grand Hotel i Stockholm. Här började han redan som 19-åring och varvat arbete där med studier. Fredrik har även arbetat med matsalsarbete på Operakällaren.

Tävlingsmeriter: Regerande NM-mästare i sommelleri 2017. Regerande SM-mästare i sommelleri 2016 & 2017. Guld i Moet Sommelier Challenger 2012. Guld i lagtävlingen Rioja Sommelier Awards 2011. Årets Bartender 2008.

 

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy