Det blir allt vanligare med så kallad gästspel på restauranger. Det är vanligtvis kända kockar som kommer till restaurangen för att restaurangerna vill förnya sig och hålla nyhetsvärdet uppe. Men det nya är att ha kändisar från andra branscher som tar över restaurangen för en helg.

Ett lyckat exempel är den anrika restaurang Söders Hjärta. Varför man har valt att skippa kockarna och satsa på kända kulturpersoner beror på att många av Söders Hjärtas stammisar är eller har varit just kända kulturpersoner, så som Eldkvarn, ABBA och Ivar Lo-Johansson. Den 26-28 januari tar skådespelarna Marie Richardsson och Jakob Eklund över restaurangen och bestämmer allt från mat till dryck. Marie kommer under helgen att jobba i servisen och Jakob i köket.

Ägarna Christian Wabnig och Nicleas Wallmark berättar att konceptet blev en succé under 2016 och att de kommer fortsätta under 2017. Målgruppen är alla som gilla film, musik, mat och dryck.

Vilka är det som gästspelar hos er?
–Vi väljer sådana vi kommer på efter hand, men de måste ha någon koppling till någon av oss eller Söders Hjärta, berättar ägarna.

Ytterligare restauranger som kommer ha gästspel i vår är restaurang Luzette, Spritmuseum, Invito Bar

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy