Podcaster har under de senaste åren blivit ett hett fenomen i Sverige. Det finns många bra och populära podcasts i Sverige även inom Mat och Dryck. Här nedan har vi listat ett antal populära podcaster utan inbördes ordning.

Prata Mat

Prata Mat är en restaurangpodcast med fokus på nytta, nyheter och nöje. Poddcasten riktar sig till alla i branschen och andra som är intresserade av mat och dryck. I podden får vi lyssna till samtal med aktuella personer så som kockar, sommelier, bartenders och forskare kring det dynamiska restauranglivet. Podden leds av Lisbeth Rauden, chefredaktör på Restauranger & Storkök.

Lyssna på podden här: Prata Mat 

Restaurangpodden

Restaurangpodden är en renodlad recensionspodd. Restaurangpodden drivs av Therese Litzén och Josephine Palm. Båda har en bakgrund inom mat och media. Restaurangpodden sponsras av Bookatable, Europas största nättjänst för restaurangbokningar. I podden får vi som lyssnare tips på Stockholms bästa restauranger.

Lyssna på podden här: Restaurangpodden

Agendasättarna

Agendasättarna Krog & Mat är en intervjupodcast med mat- och restaurangupplevelser i fokus. Poddcasten leds av Dante Presno Andrén som varje vecka intervjuar krogprofiler om dennes restaurang, filosofi, generella mattrender och annat som har med krog och mat att göra.

Lyssna på podcasten här: Agendasättarna Krog och mat

Chefs’ chat

I denna podcast får vi möta några av de bästa kockarna i världen. Poddcasten drivs av Restaurangvärlden och leds av chefredaktör Pär Bergkvist. Pär reser världen runt på jakt efter de mest intressanta kockarna, krögarna, trenderna, ingredienserna och nya idéerna.

Lyssna på podden här: Chefs’ chat 

Matsamtalet

Matsamtalet är en poddcast som leds av matprofilerna Sigrid Barany och Johan Hedberg. I poddcasten går de in på djupet kring stora och små frågor som handlar om mat. Matsamtalet diskuterar dagens och morgondagens matproduktion och vill få fler att tänka på vad de äter och var maten vi äter faktiskt kommer ifrån, dessutom får vi en hel del matlagningstips.

Lyssna på podcasten här: Mat & marginaler

 

Eat This!

Eat this är en podcast som leds av mat- och tv-profilen Leila Lindholm och stjärnkocken Niklas Ekstedt. Leila och Niklas är båda utbildade kockar med en rad stjärnkrogar i ryggen, båda två är kokboksförfattare, tv-kockar och entreprenörer. I Podcasten får vi lyssnare reda på hur det går till bakom kulisserna när man spelar in matlagningsprogram, vi får även ta del av underhållande historier från deras egna karriärer.

Lyssna på podden här: Eat This! 

Krogpodden

Krogpodden startades och drivs av Krogguiden.se. I podcasten samtalas det om mat och trender och du får lyssna på intervjuer med kända krögare runt om i hela landet. Krogpodden drivs av erfarna uteätare. Bland deras testare finns både professionella krogrecensenter och matentusiaster.

Lyssna på podden här: Krogpodden

 

Vinpratarna

Vinpratarna är podcast med fokus på vin och leds av Andreas Grube och Béatrice Becher. Andreas är journalist med ett stort intresse för mat och dryck och Béatrice är sommelier på Sturehof i Stockholm. I podcasten diskuteras främst vin men även andra drycker, mat, cigarrer och även nyheter lyfts upp.

Lyssna på podcasten här: Vinpratarna

 

Ölpodden

Ölpodden är en podcast om öl. Podden leds av Christian ”CC” Eikner, som till vardags är barchef på Nya Carnegiebryggeriet i Hammarby Sjöstad. I varje avsnitt möter vi olika ölprofiler. Ämnena som diskuteras varierar mellan allt från hemmabryggning och smaktrender till hur man bäst kombinerar öl och mat.

Lyssna på podden här: Ölpodden

I glaset

I glaset är en podd om mat & dryck som leds av Matilda Carnebo, Mark Öberg och Martin Gerdmar, tre sommelierer som alltid söker nya smakupplevelser. Här får vi följa med på samtal med sommeliererna som pratar fritt om dryck i ett lättsamt och brett perspektiv i kombination med mat. Målet med podden är att få fler att tänka på vad de dricker, var drycken kommer ifrån och vad den passar till. Efter varje avsnitt finner du drycker och recept i inlägget.

Lyssna på podden här: I glaset
Bildkälla: Alphacolor on Unsplash

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy