På den futuristiska restaurangen Sublimotion använder man molekylär gastronomi i sin matlagning och restaurangen är omnämnd och välkänd runt om i hela världen. Under 2014 fick Sublimotion priset Best Innovation Food & Beverage. Restaurangen har också fått utmärkelsen till att vara den dyraste i världen med ett genomsnittligt pris på över 15 000 kr per person. Sublimotion ligger i Sant Josep de Sa Talaia på den spanska ön Ibiza. Restaurangen drivs av stjärnkocken Paco Rocero, (2 Michelin Stjärnor), som under flera år letat efter de bästa förutsättningarna för att förbättra smaken och spänningen i sin matlagning. På plats gästspelar också fler kända stjärnkockar som bland annat: Dani Garcia (2 Michelin Stjärnor), Tonu Perez (2 Michelin Stjärnor), Diego Guerrero (2 Michelin Stjärnor),

Vad är Sublimotion?

Det är svårt att förklara, säger kocken Paco Roncero i restaurangens reklamfilm. ”Det är Ibiza, passion och gastronomi. En helt annorlunda matshow som du kan bara uppleva på plats.”

Det är en futuristisk restaurang utan dess like. Restaurangens väggar och interiör är till en första blick vita, men allt förvandlas snabbt till ett virtuellt ljusprogram, och fantastiska rörliga bilder projiceras på bord och väggar. Restaurangens enda bord är utformat för 12 unika gäster och innehåller den absolut senaste tekniken inom området gastronomisk innovation. Restaurangen bemannas av 25 stycken medarbetare med allt från kockar, servitörer, DJ, illusionister och hantverkare. Det är dessa som tillsammans skapar en upplevelse som du inte hittar någon annanstans, med bland annat efterrätter som serveras i flygande ballonger, drinkar som blandar sig själva, och tallrikar som faller från taket. Ljud och ljus samspelar under kvällen för att leverera den absolut bästa matupplevelsen du kan tänka dig. Sublimotion är skapat för att stimulera 5 sinnen och beskrivs som en upplevelseresa till inget du tidigare upplevt. En upplevelse som du bara förstår när du personligen upplevt den.

– 12 unika gäster per sittning
– En avsmakningsmeny
– Ett team med 25 yrkesmän
– 3 timmars varaktighet

Pris ca 15.000 kr per person.

Vill du boka bord? eller läsa mer? besök då: http://www.sublimotionibiza.com

Bildkälla: Kevin Petit från Pixabay

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy