Att ta med hunden in på krogen har ökat inte bara i storstadsregionerna utan även på mindre orter i Sverige! Men har det blivit enklare att ta med hunden in på krogen?

– Ja! Det har blivit enklare att ta med hunden in på krogen hävdar Veronica Håård som driver Hundvänliga Guiden med gratisapparna “tamedhunden” och “bringthedog”. Varje vecka får vi in massor av tips på ställen som välkomnar gäster med hund in i värmen från ställenas ägare och från hundägare som använder gratisapparna. Över 2500 ställen från alla möjliga delar av Sverige finns nu samlade i apparna och varje vecka tillkommer det mellan 20-50 ställen!

Hundvänliga Guiden med gratisapparna “tamedhunden” och “bringthedog” har dubblerat antalet användare under det senaste året. Från 6 tusen till 12 tusen unika användare i månaden och antalet sidvisningar i apparna har ökat från 35 tusen till 105 tusen i månaden.

Efterfrågan ökar på ställen som välkomnar gäster med hund

Nu har vi över 1 miljon hundar och 750 tusen hundägare i Sverige och det ser fortfarande ut att öka med tusentals nyregistrerade hundar varje månad enligt senaste månadens statistik på Jordbruksverkets hemsida. 

Det kanske inte är så konstigt att vi ser fler gäster med hund inne på krogarna nu?! Som hundägare ser man hunden som en självklar familjemedlem som man vill mysa och uppleva livet med. Klart man vill ta med sin bäste vän på favoritkrogen! Många är sugna på att träffas, fika, gå på middag, luncha ihop, resa och mysa nu. Besöksnäringen får nu äntligen ta emot gäster i större utsträckning när så många är fullvaccinerade.

Appanvändare och ställenas ägare felrapporterar flitigt till oss på Hundvänliga Guiden, vilket visar på att apparna också används i hög grad. Till exempel så får vi in felrapporter om ställen stängt ner permanent, bytt ägare och slutar vara hundvänliga, om särskild service till gäster med hund saknas i ställets beskrivning i apparna eller om stället infört begränsningar till serviceutbudet för gäster med hund.

Det är inte heller så konstigt att krögarna själva väljer att välkomna hunden in när de ser att efterfrågan ökar och att de till och med försöker underlätta för gäster med hund att besöka dem och att få dem att känna sig extra välkomna med särskild service och omtanke?

Hundvänlig dekal till krögarnas entréer

Antalet krögare som beställer den kostnadsfria tamedhundendekalen med gröna tassen via webbappen tamedhunden.se till sin entré har ökat väldigt mycket. Krogägare berättar för oss att de vill vara tydligare med sin hundvänlighet mot gästerna och vill visa att här är gäster med hund välkomna in i lokalerna. Att signalera utåt på sin entré att man välkomnar gäster med hund  underlättar väldigt mycket för samtliga gäster och för personalen.

Har du ett ställe som välkomnar hunden in och vill visa din hundvänlighet på din entré? Beställ tamedhunden-dekalen kostnadsfritt här: https://tamedhunden.se/#!sticker_form

Tamedhundenappen guidar till de hundvänligaste krogarna

För att kolla in vilka ställen som välkomnar gäster med hund in i värmen laddar man ner appen “tamedhunden” på Google Play eller App Store. Föredrar man att inte installera någon app så kan man surfa in på tamedhunden.se och använda webbappen istället.

Tamedhunden-apparna hjälper hundägare att samla, hitta, utforska och uppleva ställen som välkomnar gäster med hund in i lokalerna. Dessutom för att underlätta i vardagen med hund men också för att ge inspiration vid korta och långa resor med hunden. 

Apparnas karta och sökträfflistor visar de hundvänligaste kaféerna, restaurangerna, barerna och hotellen som välkomnar gäster med hund in i lokalerna utifrån användarnas geografiska position eller utifrån deras sökningar på tex en stad, landskap eller ort.

Har du favoritställen som välkomnar gäster med hund in i lokalerna? Eller äger du ett ställe som välkomnar gäster med hund in? Tipsa gärna om kaféer, restauranger, barer, pubar, hotell och boenden här: https://tamedhunden.se/#!add

Källa: The Nomad Pack

 

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy