Alkoholfri och smakfull

Prova alkoholfri öl och upptäck möjligheten att njuta av riktigt god öl, med mycket smak och utan alkohol.

Öl är en hel värld av smakupplevelser och olika öl passar vid olika tillfällen. Även om alkohol är en smakbärare är starkast inte alltid bäst, en smakrik öl definieras inte av procenten.

Vi tycker att det är självklart att man alltid ska kunna dricka en öl eller cider om man vill – oavsett i vilken situation man är. Att dricka alkoholfritt handlar om att göra smarta och medvetna val.

– Sedan lanseringen av Carlsberg Alcohol Free för över 15 år sedan har vi sett ett tydligt skifte i synen på alkoholfri öl – från ibland påtvingat till ett aktivt smakfullt val, säger Peter Hammarstedt VD Carlsberg Sverige. Vi har sett en kraftigt ökad efterfrågan på god, alkoholfri öl under många år och vi satsade tidigt på kategorin. Idag har vi 15 olika alkoholfria öl i vår portfölj. Storsäljaren är fortfarande Carlsberg Alcohol Free, med en marknadsandel på över 25% procent, avslutar Peter Hammarstedt.

Utbudet och efterfrågan på alkoholfria dryckesalternativ har ökat explosionsartat de senaste åren. Alkoholfri öl är fortfarande en relativt liten kategori, men det är en kategori som växer. Carlsberg Sverige är marknadsledare och vår ambition är att få fler svenskar att välja alkoholfri och alkoholsvag öl.

Hur många alkoholfria öl har du på menyn?

Mer än en sort? Snyggt! Att bara ha en ölsort är lite som att servera en maträtt. Eller att bara ha ett vin på vinlistan eller ett bord i restaurangen, ja, du fattar. Det blir inte så kul för gästen helt enkelt. Allt fler väljer aktivt att dricka alkoholfri öl och kunskapen om kategorin ökar. I en yngre målgrupp prioriterar många en hälsosam livsstil. Kvaliteten och utbudet har också tagit stora steg framåt

Men det finns fortfarande många gäster att vinna och säljmöjligheter att ta vara på. Tre enkla steg för att öka försäljningen av alkoholfritt är synlighet, tillfälle och smak. Vill ni veta mer och se hela sortimentet så kan ni kontakta oss på krogarna.se och dessutom få bättre priser!

Fakta om alkoholfri öl

För att ett öl ska klassas som alkoholfritt i Sverige får det innehålla max 0,5% alkohol. Det finns huvudsakligen två sätt att brygga alkoholfri öl. Det vanligaste är att man brygger ölet precis som vanligt och när det är färdigt så tar man bort alkoholen med hjälp av så kallad vakuumdestillering. Man kan också brygga ölet alkoholfritt från början. Då arbetar man med ”stopp-fermentering” vilket innebär att vörten kyls ner när den jäst till 0,5 % och jästen tas bort från ölet, vilket avstannar processen.

 

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy