Ja, vad finns det egentligen för regler gällande husdjur på caféer och restauranger? När vi pratar om husdjur så tänker säkert de flesta på våra fyrbenta vänner som har nos och bär svans. Hunden som tidigare mest varit till för att hjälpa oss människor att jaga, har i våra hem idag en roll som vilken familjemedlem som helst.
Så vad säger lagen egentligen. Är hundar välkomna med ut och äta på restaurang och gäller även samma regler för katten och kaninen?

Vad säger lagen?

Denna fråga har i många år stått högt prioriterad hos våra hund- och kattägare. I samband med den nya lagstiftningen inom Livsmedelshygien har nu förbudet för att inte få ta med sig husdjur på restauranger och caféer slopats. Anledningen till att förbudet slopas är att man inte ser några hygienskäl som skulle tala för ett förbud.

Tillåtelsen att ta med sitt husdjur ut på en kopp kaffe har i många europeiska länder varit möjligt sedan lång tid tillbaka och bevisen på att det funkat bra har lett till att man även släppt på tyglarna här i Sverige.
Att tänka på, är att det alltid är företagarna själva som bestämmer om de välkomnar husdjur eller inte in på sina restauranger, caféer eller på andra områden där det serveras mat eller dryck.
Det lagstiftningen fortfarande säger nej till och där fortfarande finns ett förbud är i köksutrymmen. Alltså där det tillreds mat och hit räknas då bla. matbutiker.

Så hurra, det är alltså fritt fram att ta med både hund och katt eller vilket djur som helst i övrig  på både en bit mat och en kopp kaffe.
Läs mer på Hbl.fi

Tips

Här nedan kan ni hitta lite tips på restauranger och fik i Sverige som tillåter hundar som sällskap:

Café Knus, Malmö

Kafé Magasinet, Göteborg

Mejeriet Kafé & skafferi, Trollhättan

Bulk-Dog café, Mora

Grodan, Stockholm

 

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy