• Utbildningar
  • Abonnemang
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
Meny
  • Utbildningar
  • Abonnemang
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
Logga in
0
Inga produkter i varukorgen.
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Kontakt
  • Sponsorer
  • Myndigheter
  • Referenser
  • Om företaget
  • Cookies
  • FAQ
  • Blogg
Meny
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Kontakt
  • Sponsorer
  • Myndigheter
  • Referenser
  • Om företaget
  • Cookies
  • FAQ
  • Blogg

Vilka är årets mattrender?

  • Hem
  • / Nyheter
  • / Vilka är årets mattrender?
  • Mattias Högstedt
  • januari 30, 2017
  • 10:15 f m

Vilka är årets mattrender?

Hur kommer mattrenderna se ut under 2017? Vad kommer att konsumeras mest? Trendanalytikern Lennart Wallander berättar att hållbarhet och hälsa är två stora trender. Att maten skall vara estetisk är också en viktig del. Vegetariskt och vegansk mat får en större plats på restaurangerna och sist men inte minst: digitaliseringen!

Estetisk mat

Instagram, Facebook, Twitter och Snapchat är bara ett urval av sociala medier som många använder sig av idag. Sociologer menar att man väljer restaurang och rätt efter hur fotovänlig de är. En del av ens identitet finns på sociala medier, vilket ger det gamla uttrycket, ”Du är vad du äter” en helt ny mening. Det är viktigt att restauranger och krögare hänger med i utveckligen för att inte tappa sina kunder.

Nya populära restauranger och rätter sprids ofta tack vare tex Instagram, vackra bilder på ny mat leder till uppmärksamhet och intresse. Kolla bara på Instagramfenomenet Freakshake som har fått världen att dricka den söta drycken i ofantliga mängder igen.

En annan söt trend är de stora efterrättsfaten som serveras på bland annat Roka i London, där att dela rätterna med sitt sällskap står i fokus.

Hållbarhet och hälsa

Som Lennart Wallander berättar i en intervju med Sveriges radio Meny är hälsa och hållbarhet två starka trender. Det ser vi på flera sett. Man kan tex köpa överskottsmat via olika hemsidor och appar, restauranger anpassar menyn efter skafferiet och vegoalternativen blir allt fler. Det sistnämnda är även en egen trend, då just vegetariskt och vegansk mat förutspås att ta större plats på menyerna under året. Enligt Harrysrapporten beror ökat intresse för vegetariskt bland annat på trenden Clean Eating. Vilket innebär att man renare råvaror, dvs inte halvfabrikat, raffinerade produkter eller kemiska smakförstärkare utan istället mycket grönsaker, baljväxter mm.

Digitalisering

Nu för tiden kan du göra nästintill allt från din mobil. Inom krog- och restaurangbranschen är det största användningsområdena att beställa mat, hemkörning, utbildning och förbokning. Man ser en tydlig trend på att menyn förflyttas från papper till din mobil. Är du för lat för att ta dig till restaurangen finns en mängd appar som hjälper dig med hemkörning från din favoritrestaurang. Du kan även förbeställa din mat så att den är färdig när du kommer till restaurangen för att effektivisera ditt besök. Eller varför inte låta din personal utbilda sig via mobilen, det är effektivt och enkelt. 

Det är viktigt att vi krögare är uppdaterade och följer ett urval av trenderna för att bevara gästerna. Besökarna vill se nya saker så utveckligen är en stor del i restaurangbranschen, inte minst om du driver din restaurang i en större stad där utbudet och konkurrensen är stor.


Vill du läsa mer om kommande trender har Kairos Future och Harrys tagit fram en innegående och intressant rapport som du hittar här. Du kan även lyssna på en intervju med Lennart Wallander och Ingela Stensson hos Sveriges Radio.

Källor: här, här.

Dela det här

Facebook
Twitter
LinkedIn

Table of Contents

Gå med i vårt nyhetsbrev

Andra läste även

Det perfekta julbordet

Driver du ett serveringsställe – se hit

Att redogöra pengarna för serveringstillstånd

Nya bestämmelser vid försäljning av e-cigaretter och e- vätskor med högre halter av nikotin

Krogarna.svg
  • Kundtjänst: 010-139 19 90

Kontakt

Ring oss på

010-139 19 90

Skicka mail

kundtjanst@krogarna.se

Vår adress

Strandvägen 7a 114 56 Stockholm Hoegstedt Consulting AB

Information

  • Kontakta oss
  • Företaget
  • FAQ
  • Blogg

Erbjudande

  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Myndigheter
  • GDPR/cookies

Resurser

  • Referenser
  • Logga in
  • Varukorg

Copyright © 2023 – Alla rättigheter behållna -Krogarna.se

Facebook Linkedin Vimeo

För att dig bästa möjliga upplevelse av krogarna.se använder vi cookies.
Du kan läsa mer om vilka cookies det är eller stänga av dom i inställningar.

Krogarna
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på krogarna.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

Nödvändiga kakor

Om du fortsätter surfa på krogarna.se så samtycker du till att nödvändiga kakor används. Nödvändiga kakor används för att:

  • Spara dina önskade inställningar för just kakor.
  • Känna av om du är inloggad eller inte
  • För att du ska kunna lägga saker i kundvagnen i vår shop.
  • För att dölja de dialogrutor som du väljer att trycka bort.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.

Tredjepartskakor

Den här sidan använder Google Analytics för att kunna samla in information som antalet besökare på sidan och vilka blogginlägg som är populärast.

Om du låter den här kakan vara påslagen hjälper du oss förbättra innehållet på krogarna.se.

Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

Integritetspolicy

Du hittar mer information om vår integritetspolicy här.