• Utbildningar
  • Abonnemang
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
Meny
  • Utbildningar
  • Abonnemang
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
Logga in
0
Inga produkter i varukorgen.
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Kontakt
  • Sponsorer
  • Myndigheter
  • Referenser
  • Om företaget
  • Cookies
  • FAQ
  • Blogg
Meny
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Kontakt
  • Sponsorer
  • Myndigheter
  • Referenser
  • Om företaget
  • Cookies
  • FAQ
  • Blogg

Möt Christina Rönnängsgård på BAKA stenungsbageri

  • Hem
  • / Nyheter
  • / Möt Christina Rönnängsgård på BAKA stenungsbageri
  • Mattias Högstedt
  • mars 14, 2017
  • 10:42 f m

Möt Christina Rönnängsgård på BAKA stenungsbageri

Vi har pratat med Christina Rönnängsgård som sedan som sedan drygt 3 år tillsammans med sin man driver BAKA stenugnsbageri i Göteborg. Hon berättar om vad serveringstillståndet inneburit för deras verksamhet, vad hon har för tips till nya krögare samt hur hon ser på framtiden med BAKA.

BAKA.JPG

Vad är BAKA Stenugnsbageri?

BAKA är ett Stegungsbageri med ambitionen att vara ekologiska. Vi bakar allt i från grunden och är väldigt stolta över det. Sen är BAKA tvådelat, vi har dels ett bageri med café och även ett café med bistro. Båda är vackert belägna i gamla varvsområden. Bageriet hittar du i Sannegårdshamnen & Cafe/Bistrot i Eriksberg. Vår vision är att få det mysigaste caféet/bageriet med de bästa produkterna och med den trevligaste personalen, åtminstone i Göteborg.

Varför tog du kontakt med oss?

Vi ville kunna erbjuda våra gäster ett glas vin eller öl. Vi insåg snabbt att det var väldigt mycket jobb med att få alkoholtillstånd. När vi fick kontakt med Mattias på Krogarna så kände vi direkt att han hade kompetensen som vi saknade och vi valde att gå via honom.

Hur har din verksamhet förändrats sedan ni fick serveringstillstånd?

Vi har ökat vår omsättning med 35% och det är det som gjort att vi nu förtiden faktiskt går med vinst. Faktiskt så säljer vi inte så mycket alkohol som jag först hade trott utan mer mat.

Vad har varit svårast med att driva BAKA?

Det har varit osäkerheten kring de ekonomiska. Första året backade vi 1 miljon och andra året backade vi med fyrahundratusen och vårt tredje år gjorde vi en liten vinst. Så de går absolut åt rätt håll och nu kommer ju uteserveringssäsongen också så det blir nog jättebra. En annan utmaning med att driva eget är att de också är svårt att rekrytera kompetent personal som blir kvar på företaget.

Vad är de bästa med att driva eget?

Det bästa är att det är så fritt och omväxlande och sen så tycker jag att det är roligt att få bestämma själv.

Vad har du för tips till någon som vill öppna restaurang/café likt BAKA?

De måste ha ordentligt med pengar och tålamod och inte vara rädda. Skulle sammanfatta det i tre ord; pengar, tålamod och mod.

Hur ser era framtidsplaner ut?

Vi har planer på att försöka rikta in oss mer från bageriets sida direkt till företag. Det ligger mycket företag här i området. Då skulle vi eventuellt även bygga om bageriet igen för att få plats med mer kylar och en till kavlingsmaskin. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela det här

Facebook
Twitter
LinkedIn

Table of Contents

Gå med i vårt nyhetsbrev

Andra läste även

Det perfekta julbordet

Driver du ett serveringsställe – se hit

Att redogöra pengarna för serveringstillstånd

Nya bestämmelser vid försäljning av e-cigaretter och e- vätskor med högre halter av nikotin

Krogarna.svg
  • Kundtjänst: 010-139 19 90

Kontakt

Ring oss på

010-139 19 90

Skicka mail

kundtjanst@krogarna.se

Vår adress

Strandvägen 7a 114 56 Stockholm Hoegstedt Consulting AB

Information

  • Kontakta oss
  • Företaget
  • FAQ
  • Blogg

Erbjudande

  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Myndigheter
  • GDPR/cookies

Resurser

  • Referenser
  • Logga in
  • Varukorg

Copyright © 2023 – Alla rättigheter behållna -Krogarna.se

Facebook Linkedin Vimeo

För att dig bästa möjliga upplevelse av krogarna.se använder vi cookies.
Du kan läsa mer om vilka cookies det är eller stänga av dom i inställningar.

Krogarna
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på krogarna.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

Nödvändiga kakor

Om du fortsätter surfa på krogarna.se så samtycker du till att nödvändiga kakor används. Nödvändiga kakor används för att:

  • Spara dina önskade inställningar för just kakor.
  • Känna av om du är inloggad eller inte
  • För att du ska kunna lägga saker i kundvagnen i vår shop.
  • För att dölja de dialogrutor som du väljer att trycka bort.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.

Tredjepartskakor

Den här sidan använder Google Analytics för att kunna samla in information som antalet besökare på sidan och vilka blogginlägg som är populärast.

Om du låter den här kakan vara påslagen hjälper du oss förbättra innehållet på krogarna.se.

Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

Integritetspolicy

Du hittar mer information om vår integritetspolicy här.